În urma extinderii, centrul comercial va avea în plus 11.000 de metri pătrați, respectiv spațiu pentru 40 de noi magazine și un total de 92.000 de metri pătrați închiriabili.

 

Lucrările încep în primul trimestru al anului curent, urmând să fie încheiate în primul trimestru al anului 2018.

 

S Immo a majorat în decembrie cu 20 de milione de euro capitalul firmei Societate Dezvoltare Comercial Sudului (SDCS), prin care deține centrul comercial. Majorarea a fost realizată prin aport de numerar al asociaților - SO Immobilienbetellingungs și CEE Property-Invest. În urma operațiunii, capitalul firmei a urcat la 334,7 milioane de lei.

 

Lucrările de reconfigurare și extindere, concepute de echipa de arhitecți și ingineri din cadrul ATP Vienna și coordonate de Optim Project Management, vor viza renovarea și reamenajarea unei părți considerabile a mall-ului.

 

Inaugurat în luna februarie a anului 2010, Sun Plaza este unul dintre cele mai mari centre comerciale din București după suprafața închiriabilă, fiind amplasat în zona de sud a Bucureștiului. Mall-ul are cu o suprafață construită totală de aproximativ 200.000 metri pătrați. Suprafața închiriabilă este de 81.000 de metri pătrați.

 

Principalii chiriași-ancoră sunt Cora, Leroy Merlin, Cinema City, Zara, C&A, H&M, Bebetei și Flanco. În 2015, Sun Plaza a atins un număr de 13,5 milioane de vizitatori. (sursa: profit.ro)