Studiul arată că doar o treime din top 100 companii de tip O&O de la nivel global sunt prezente astăzi în Europa Centrală şi de Est, ceea ce se traduce prin oportunitatea atragerii diferenţei de 70% dintre companii în următorii ani.

 

Bucureştiul se numără deja printre 'câştigătorii cursei europene' pentru atragerea de companii din zona de outsourcing - recuperând mult din distanţa faţă de pieţele mature, cum ar fi Varşovia, Cracovia, Budapesta şi Praga, care domină încă topul raportat la volumul spaţiilor de birouri închiriate de companii O&O în perioada 2010-2013.

 

Capitala României se înscrie, alături de Sofia sau oraşe poloneze precum Wroclaw, Lodz şi Tricity, în liga destinaţiilor de afaceri nou-intrate în vizorul companiilor de outsourcing şi care îşi extind rapid baza de chiriaşi O&O.

 

Raportul mai arată şi că decizia de relocare sau extindere a companiilor de tip O&O nu este determinată de costurile de operare în ţara respectivă, cât de 'experienţa' oferită - ţări precum România, Bulgaria, Serbia şi Ucraina fiind preferate pentru că oferă o plajă vastă de angajaţi cunoscători de limbi străine, cu abilităţi tehnice avansate, precum şi spaţii de birouri moderne la costuri mici raportate la pieţele mature. (sursa: economica.net)