Această decizie face parte din strategia de dezvoltare a grupului american în regiune care vede ca piețe prioritare: Cehia, Slovacia, România și Ungaria.

”Credem în România și îi vedem potențialul. Pentru noi, toată zona de est a Europei este una în plină dezvoltare”, a spus Reto Berner, regional sales director pentru Rockwell Automation.

La nivelul EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Africa), din care face parte și România, Rockwell Automation a avut vânzări de 1,4 miliarde de dolari în anul fiscal 2015, o creștere cu 2,6% față de anul fiscal anterior. În această regiune, compania are 28 de birouri și peste 4.300 de angajați.

În regiunea Europei Centrale și de Est, Rockwell Automation are 212 angajați, inclusiv cu cei ai distribuitorilor. Reto Berner nu a precizat ce vânzări înregistrează compania pe plan local, a spus că România este a doua țară ca importanță după Cehia.

”În 3-4 ani, ar trebui să dublăm cifrele pe care le avem azi”, a mai punctat Reto Berner, în timp ce Peter Rozek, Country Sales Manager Czech Cluster & SEE a explicat că acest lucru este fezabil, mai ales că businessul din România s-a dublat de la an la an, din 2011 până în prezent, cu peste 50%.

Rockwell Automation are, în prezent, în România, șase angajați (trei persoane pentru vânzări și trei tehnicieni).

Distribuitorul autorizat al gigantului american pe piața locală este compania Vestra, companie cu capital integral românesc, parte a Grupului Elsaco. Potrivit lui Vlad Iftimie, directorul Vestra, compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 70 de milioane de lei, în creștere cu 40% față de vânzările de 50 de milioane de lei înregistrate în anul precedent.
Grupul american Rockwell Automation a avut în anul fiscal 2015, vânzări de 6,3 miliarde de dolari, 22.000 de angajați în peste 80 de țări. (sursa: profit.ro)