“AFI Europe România a încheiat primul trimestru din acest an cu rezultate îmbunătăţite şi în creştere pentru toţi parametrii. Primele trei clădiri de birouri din AFI Park sunt 100% ocupate, AFI Park 4&5 se apropie de o rată de ocupare de 70%, proiecte precum cel cu destinaţie mixtă AFI Palace Braşov, care va include un centru comercial de 45.000 mp închiriabili şi spaţii de birouri de 25.000 mp închiriabili, iar proiectul de birouri AFI Tech Park din Bucureşti de 50.000 mp închiriabili şi AFI City din Bucureşti Noi sunt în derulare.

 

Adiţional proiectelor noi, în acest moment extindem ambele mall-uri (din Cotroceni şi Ploieşti), aducând noi branduri europene de top şi întărind astfel mixul de chiriaşi. După finalizarea AFI Park 4&5, portofoliul din România a ajuns la 180.000 mp de spaţii închiriabili”, a menţionat David Hay, CEO AFI Europe România.

AFI Europe a înregistrat, în primul trimestru al acestui an, un venit operaţional net de 10,8 milioane de euro din activele sale generatoare de venit din România, AFI Palace Cotroceni, din Bucureşti, şi AFI Palace Ploieşti. Creşterea este de 12,2% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

AFI Palace Cotroceni, activul cel mai mare şi cel mai important al companiei, a avut un venit operaţional net de peste 8 milioane de euro, cu 9,6% mai mult decât în T1 din 2015, în vreme ce cifra de afaceri (vânzările retailerilor) a crescut cu 14%, depăşind 55 de milioane de euro în primele trei luni ale anului.

 

În ceea ce priveşte AFI Palace Ploieşti, acolo cifra de afaceri a crescut cu 23%, iar venitul operaţional net s-a apreciat cu 4,6%.  (sursa: zf.ro)