Volumul atins în 2019 marchează totodată un record al ultimilor cinci ani din punct de vedere al tranzacțiilor de investiții pe piața imobiliară românească.
„2019 a fost anul orașelor regionale pentru tranzacțiile cu clădiri de birouri, Cluj-Napoca atrăgând investiții de aproape 200 milioane de euro, respectiv 20% din totalul volumului tranzacționat la nivelul țării, însă Bucureștiul a rămas lider, cu 64% din totalul tranzacțiilor. Clădirile de birouri au fost principalele produse tranzacționate, reprezentând aproape 75% din totalul tranzacțiilor la nivel național. Apetitul pentru clădirile de birouri din Capitală rămâne în continuare ridicat și sunt multiple oportunități, atât în zonele consacrate, precum CBD (Central Business District) și nordul Bucureștiului, precum și în zonele dinamice, aflate în continuare în plin proces de dezvoltare, precum vestul orașului”, a declarat GijsKlomp, Head of Investment Properties, CBRE România, companie care a consiliat în 2019 vânzarea unui pachet de trei clădiri de birouri din Cluj-Napoca, deținut de grupul de firme Hexagon.
Din punct de vedere al profilului cumpărătorilor, investitorii israelienii ocupă primul loc prin tranzacția record de la finalul anului 2019, cu 36% din volumul tranzacționat, urmați de investitorii români (26%) și de fondurile sud-africane cu 17%.
 „România este o destinație tot mai interesantă pentru noi investitori și cel mai probabil 2020 va aduce, similar cu 2019, noi nume pe piața locală. Sunt mai multe companii care vor să își extindă portofoliul în România, urmărind în special achiziția de clădiri de birouri și spații industriale. Ne așteptăm în continuare la o compresie a yieldurilor, atât pentru birouri (7% în prezent), cât și pentru sectorul industrial (7,75%)”, a adăugat Gijs Klomp.

În sectorul de birouri, cele mai importante tranzacții au fost: vanzarea de către NEPI Rockastle a portofoliului de patru clădiri de birouri (Aviatorilor 8, The Lakeview,  Floreasca 169A și City Business Centre Timișoara) către AFI Europe pentru 308 mil. EUR și a clădirii The Office din Cluj-Napoca către Dedeman cu 129 mil. EUR, urmate de vânzarea clădirii de birouri America House de către AEW către Morgan Stanley pentru suma de 77 mil. EUR. Alte tranzacții importante pe piața de birouri:
- vânzarea Oregon Park III de către Portland Trust către Lion’sHead Investment pentru 60 mil. EUR
- vânzarea Liberty Technology Park de către Fribourg Development către White Star pentru 35 mil. EUR
- vânzarea portofoliului Hexagon (Vivido Business Center, Advancity Business Center și Cube Office) către Ideal Project Services pentru o sumă de peste 30 mil. EUR 
- vânzarea proiectului Day Tower de către Day Group către Corporate Finance House Group pentru 31 mil. EUR (sursa: CBRE)