Administratorul judiciar RVA Insolvency a publicat tabelul definitiv al creantelor al firmei Creativ Proprietati Imobiliare, prin care omul de afaceri intentiona sa dezvolte proiectul. Bancpost, care a finantat proiectul, este cel mai mare creditor, cu doua creante admise, de 109,8 milioane de lei (creanta garantata), respectiv 10,48 milioane de lei (creanta chirografara).

 

Proiectul a fost inceput in 2006, la scurt timp dupa ce Ivan a vandut companiile Düfa si Henkel. Omul de afaceri s-a asociat cu Jonathan Youens in firma Creativ Proprietati Imobiliare, prin intermediul careia cei doi au cumparat de la George Becali, pentru 40 milioane de euro, un teren de 12 hectare din Voluntari, pe care intentionau sa dezvolte 200.000 de metri patrati de birouri, spatii comerciale de 30.000 de metri patrati si circa 800 de locuinte. Investitia in proiect era estimata la 700 milioane de euro.

 

Proiectul nu a fost insa realizat, iar finalul lunii septembrie 2012 Tribunalul Bucuresti a aprobat cererea firmei de intrare in insolventa. Potrivit datelor RVA, creantele Creativ Proprietati Imobiliare, admise de instanta, se ridica la aproape 340 milioane de lei (75,5 milioane de euro). In afara de Bancpost, si actionarii firmei au fost inscrisi in tabelul definitiv al creantelor, astfel ca firma Creativ Invest Grup, controlata de cei doi oameni de afaceri, trebuie sa recupereze 73,2 milioane de lei (peste 16 milioane de euro), in timp ce Marius Ivan mai are, separat, o creanta in valoare de 14,7 milioane de lei (3,2 milioane de euro).

 

In tabelul definitiv al creantelor a fost inscrisa si firma Arealto Finance, cu 46,7 milioane de lei (peste 10 milioane de euro) si Credal International, in calitate de fudiciar pentru London Settlement, cu 84,6 milioane de lei ( 18,8 milioane de euro).

 

Terenul detinut de Creativ Proprietati Imobiliare este situat langa proiectul de birouri Global City si vizavi de parcul de afaceri Swan, ultimul, de asemenea, in insolventa. (sursa: wall-street.ro)