Potrivit prefectului, mai multe proiecte din judet, printre care si cel imobiliar "Belvedere" din zona Calea Sighisoarei din Targu Mures, vor putea fi reluate, dupa ce au fost blocate in ultimii cinci ani.

Proiectul mentionat, inceput in 2007, prevede constructia a circa 300 de imobile, scoli, gradinite si magazine.

Prefectul a precizat ca stabilirea unei zone de protectie de 50 de metri in zona sondelor este conforma cu legile Romaniei si normele europene.

Consiliul Local Targu Mures a aprobat, in septembrie 2005, asocierea cu SC Contranscom Benta SA, pentru amenajarea unui cartier cu 294 de locuinte, prin credit ipotecar, in zona Calea Sighisoarei. Cartierul "Belvedere" trebuia construit intr-un termen de cinci ani de la predarea amplasamentului catre investitor.

Constructia, in valoare de peste 50 de milioane de euro, a inceput in iunie 2007, cu o intarziere de jumatate de an, datorata lucrarilor de introducere a utilitatilor.

Rodica Farcasan, seful Serviciului Investitii din cadrul Primariei Targu Mures, declara atunci ca in proiectul cartierului "Belvedere" municipalitatea a investit opt milioane de euro in reteaua de drumuri, restul fiind investitie privata. (sursa: wall-street.ro)