Portland Trust a câștigat două premii în cadrul galei de premiere Central & Eastern European Real Estate Quality Awards 2022, organizată la Varșovia, la care au participat peste 700 de delegați din întreaga regiune.

Primul premiu al serii a fost Clădirea Net Zero a Anului (Aiming for Net Zero Building of the Year) câștigat de J8 Office Park, proiect construit de Bogart și finalizat de Portland în octombrie 2021. Clădirea are o eficiență superioară datorită tehnologiilor inovatoare HVAC și MEP care au stabilit noi standarde în sectorul birourilor.

Al doilea premiu decernat tot proiectului J8 Office Park a fost Clădirea de Birouri a Anului din Regiunea SEE (Overall Building of the Year SEE).

„Doresc să mulțumesc echipei Portland, arhitecților noștri Chapman Taylor, Cundall - designerii MEP, Erste Bank Vienna - banca noastră parteneră și Ares Corporation - partenerul nostru de capital pe termen lung. Este o clădire la cele mai înalte standarde care a ridicat ștacheta în materie de sănătate și siguranță, ventilație și bunăstare,” declară Robert Neale, fondatorul și directorul general al Portland Trust.

Poziționată în zona de nord-vest a Bucureștiului, la doar câteva minute de stația de metrou Jiului și zona Expoziției – Piața Presei, J8 Office Park a fost prima clădire de birouri care a înglobat cele mai noi tehnologii în materie de sănătate și reducerea emisiilor de carbon, fiind certificată BREEAM Outstanding și Well Health and Safety. Proiectul a atins un nou nivel de performanță în ceea ce privește normele ESG, cu o calitate excelentă a aerului și standarde de igienă aproape de exigențele standardelor medicale, oferind cele mai bune condiții în ceea ce privește mediul de lucru:

- Clădirea este alimentată 100% cu energie “verde” și dispune de panouri solare pentru încălzirea apei

- Sistem de ventilație care introduce 100% aer proaspăt în clădire (aerul nu este recirculat)

- Sisteme tip touch-free în zonele comune

- Filtre HEPA H14 care captează până la 99,995% din contaminanții microscopici și lămpi UV-C/UVGI în unitățile de tratare a aerului reprezentând o barieră suplimentară pentru viruși și bacterii

- Unități de tratare a aerului cu margini interne netede din cauciuc pentru a preveni acumularea de particule și pentru a permite curățarea ușoară – utilizate în spitale și unități medicale.

- Lumină UVC în lifturi pentru curățarea în profunzime a suprafețelor atunci când cabina ascensorului este goală.

- Ventilator cu lumină UVC care oferă aer curat la înălțimea capului în cabină.

- Lavoare de baie turnate dintr-un material tip Corian care nu suportă dezvoltarea bacteriilor - recomandat pentru suprafețele din unitățile medicale.