Distinsă cu multiple premii internaționale, Floreasca Park este una dintre cele mai performante clădiri de birouri din București în materie de sustenabilitate, beneficiind de tehnologii „verzi” inovatoare, implementate pentru prima dată în România. Proiectul este certificat BREEAM cu calificativul „Excelent”.

 

Clădirea de birouri a mai câștigat, printre altele, „Office Investment Transaction of the Year”, în cadrul galei CIJ Awards 2015, premiul „Best Office Building of The Year”, la gala Central and Eastern European Quality Awards 2014 (Varșovia), și premiul „Office Development of the Year”, la Europaproperty SEE Real Estate Awards 2014. Parcul a fost achiziționat anul trecut de compania germană GLL Real Estate Partners.

 

În prezent, Portland Trust construiește un nou ansamblu care aplică tehnologii de ultimă generație, Oregon Park. Este al șaselea proiect de birouri dezvoltat de companie în România, după Opera Center I și II, Bucharest Business Park, Floreasca 169A și Floreasca Park. Oregon Park va beneficia de cele mai performante tehnologii și măsuri de sustenabilitate și eficiență energetică de la ora actuală, incluzând sistemul geotermal de pompe de căldură care generează o reducere de peste 30% a consumului de gaz si electricitate, reducere dovedită în cazul Floreasca Park, lifturi cu sistem inteligent de control al destinației, iluminare cu lămpi LED de ultimă generație.

 

Situat în zona Floreasca – Barbu Văcărescu, Oregon Park va cuprinde trei clădiri cu o suprafață închiriabilă de circa 70.000 de m2. Clădirea A are o suprafață închiriabilă de 20.000 m2, în timp ce clădirile B și C vor avea fiecare câte 25.000 m2. Primele două clădiri, fiecare având câte două niveluri de parcare subterană, parter și 6 etaje, se află în stadii avansate de construcție, termenul de finalizare fiind vara anului 2016. (sursa: Portland Trust)