Portland Trust nu va mai extinde complexul de birouri Floreasca Park, investiţie care ar fi urmat să fie realizată pe un teren aparţinând omului de afaceri George Becali, însă cumpără un alt lot în zona Barbu Văcărescu - Floreasca, de la grupul italian Nusco, pentru un proiect de birouri.

 

"Nu mai extindem proiectul Floreasca deoarece litigiile care vizează terenul pe care trebuia să construim mai durează cinci ani. Negociem achiziţia unui alt teren în zonă unde vrem să dezvoltăm un proiect de birouri. Vrem să începem construcţia la finele acestui an sau începutul anului viitor. Credem că există cerere pentru birouri şi de aceea vrem să ne extindem pe birouri", a declarat agenţiei MEDIAFAX Robert Neale, fondatorul companiei.

 

 

Surse din sectorul imobiliar au declarat pentru MEDIAFAX că Portland Trust a cumpărat de la grupul italian Nusco, cu afaceri în imobiliare şi industria uşilor şi ferestrelor, un teren pe care urmează să construiască un proiect de câteva zeci de mii de metri pătraţi.

 

Nusco deţine un teren în zonă unde intenţiona să dezvolte o clădire de birouri, a doua a companiei din Floreasca. Compania a fina­lizat la intersecţia dintre Barbu Vă­că­rescu şi şoseaua Pipera o clădire de birouri de 19 etaje, Nusco Tower, unde printre cei mai importanţi chiriaşi se numără Volks­bank şi Raiffeisen Leasing.

 

Portland Trust a finalizat la sfârşitul anului trecut proiectul de birouri Floreasca Park, pe un teren cumpărat de la Becali şi intenţiona să extindă proiectul pe un lot pe care urma să-l cumpere tot de la omul de afaceri.

 

Floreasca Park cuprinde două imobile de birouri în apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu şi are o suprafaţă totală de 37.500 de metri pătraţi, închiriată aproape integral. Printre chiriaşi se numără Oracle şi BASF.

 

Investiţa în proiect s-a ridicat la 70 milioane euro, finanţată de BCR.

 

Despre o eventuală vânzare a Floreasca Park, Neale spune că deocamdată nu există intenţia de vânzare, proiectul oferind un confort, dat fiind că majoritatea contractelor de închirire sunt pe termen lung.

 

Portland Trust este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de pe piaţa din Bucureşti, fiind dezvoltatorul clădirii de birouri Opera Center I şi II, Bucharest Business Park şi Floreasca 169A. Opera Center, totalizând 15.800 metri pătraţi, şi Bucharest Business Park, de 24.500 metri pătraţ, au fost vândute de dezvoltator către CA Immo.

 

Compania a fost înfiinţată în 1997 de Robert Neale şi Mark Vydra în Cehia, în scopul de a dezvolta proiecte imobiliare în Europa Centrală. În 1999, compania a fost preluată de grupul american Apollo Real Estate Advisors. (sursa: zf.ro)