Datele preliminare ale con­sultan­ţilor imobiliari ara­tă că în Bucu­reşti au fost tranzacţionate în primul tri­mestru al acestui an spaţii de birouri de 61.000 metri pătraţi, în creştere cu 13% faţă de perioada similară din 2013, în timp ce în ţară avansul a fost de 50%.

 

„Sectorul de IT&C şi-a dublat activitatea în primul trimestru din acest an în comparaţie cu trimestrul I din 2013. Aceas­tă creştere a venit atât de la compani­ile care şi-au extins spaţiile ocupate în clădirile de clasa A, pentru care putem estima o creştere a businessului, cât şi de la companiile care au continuat să se mute din spaţii de calitate inferioară în spaţii de clasa A“, a declarat Da­niela Popescu, head of research în cadrul firmei Colliers In­ternational.Suprafaţa de birouri tranzac­ţio­nată în primul trimestru al acestui an în Bucureşti a fost de peste 60.000 de metri pătraţi, în creştere cu 13% faţă de perioada simi­lară din 2013, po­trivit datelor Colliers Inter­national. Mai mult de un sfert din aceste spaţii au fost închi­riate în cadrul unei singure tranzacţii.

 

În oraşele mari din ţară suprafaţa tranzacţionată a crescut cu 50%, potrivit datelor CBRE.

Cea mai mare tranzacţie din piaţa de birouri în primul trimestru al acestui an o reprezintă contractul semnat de Voda­fone pentru ocuparea unui spaţiu de 16.000 mp în turnul Bu­cha­rest One din nordul Capitalei, dez­voltat de omul de afaceri Ioannis Pa­pa­le­kas, potrivit unei analize a ZF pe baza da­telor furnizate de consultanţii imobiliari. (sursa: zf.ro)