Prima faza a proiectului are o suprafata de 19.000 mp, iar printre chiriasii din cladire se numara Yardi, Three Pillar, Deloitte si Lunch Box. Investitia in prima faza a proiectului de birouri este de 26 mil. euro (include constructia primei faze si achizitia intregului teren). Compania are insa negocieri avansate si cu alte companii, iar oficialii dezvoltatorului estimeaza ca se vor inchide noi contracte pana la finalul lunii mai. Proiectul cu o suprafata inchiriabila de 54.000 mp include 3 etape de dezvoltare, intregul proiect urmand sa fie dezvoltat pana in 2016.

 

Cei doi dezvoltatori urmeaza sa demareze si a doua etapa a proiectului, in curand. Cea de-a doua etapa va avea o suprafata inchiriabila de 18.000 mp si va fi livrat in a doua jumatate a anului 2015. "Investitia in constructia celei de-a doua faze se va ridica undeva la 17-18 milioane de euro", a declarat Ovidiu Sandor. El a adaugat ca se asteapta ca aproximativ 30% din suprafata de birouri din etapa a doua sa fie inchiriata de catre chiriasii deja existenti in prima cladire.

 

El a completat spunand ca “avem deja peste jumatate din cladire inchiriata, dar in acelasi timp si multe discutii pentru spatiul inca disponibil. Ma astept si la un efect al inaugurarii, pentru ca este altceva atunci cand poti vedea, simti cladirea, asa ca vedem o accelerare a discutiilor, iar in urmatoarele luni ne asteptam sa finalizam o buna parte din discutiile existente. Se dovedeste ca in Cluj este un mediu surprinzator de dinamic la ora actuala”, a declarat Sandor intr-un interviu recent acordat WALL-STREET.RO. El a adaugat ca “discutam cu cateva zeci de firme si toate au planuri de expansiune, cateva dintre ele chiar foarte ambitioase cu cresteri de sute de angajati”.

 

Prima cladire din proiectul de birouri a fost finantata din fonduri proprii, dezvoltatorii urmand sa primeasca o refinantare, banii primiti astfel urmand a fi folositi pentru dezvoltarea fazei a doua. 

In cadrul evenimentului de marti, din Cluj, oficialii dezvoltatorului au spus ca se asteapta ca pana la finalul anului sa se inchirieze integral prima cladire.

 

"Sunt contracte care cel mai probabil se vor semna in zilele urmatoare inaugurarii", a declarat Lori Collin, persoana responsabila de dezvoltarea NEPI.  (sursa: wall-street.ro)