Acordul prevede închirierea unui spațiu office cu o suprafață închiriabilă brută de 20.595 de metri pătrați (inclusiv terase) și parcări, pentru o clădire de birouri pe care One United Properties o va dezvolta pentru noul sediu al Infineon Technologies în România. Compania germană este prezentă în România cu un centru de cercetare și dezvoltare de 18 ani, cu Bucureștiul ca hub principal. Creșterea organică a companiei pe piața locală a dus la nevoia de dezvoltare a unor birouri premium care să integreze cele mai recente tehnologii din domeniu. După un proces competitiv care a început acum mai bine de 3 ani, compania One United Properties a fost selectată ca partener pentru dezvoltarea unei noi clădiri de birouri sustenabile și certificate.

Viitoarea dezvoltare va fi situată în zona Barbu Văcărescu – Dimitrie Pompeiu din București și va oferi o suprafață închiriabilă brută de 20.595 de metri pătrați, inclusiv 3.000 de metri pătrați de laboratoare, pentru a satisface nevoile sediului local al companiei pe o perioadă de 15 ani, un record pe piața locală de birouri. Clădirea de birouri special concepută pentru Infineon Technologies va respecta principiile durabilității, încorporând cele mai recente tehnologii și materiale, cum ar fi sistemul geoexchange și caracteristici structurale speciale, precum și certificarea LEED Platinum. Livrarea este estimată pentru al doilea trimestru al anului 2026.

„Suntem mândri să anunțăm că în urma unui proces competitiv minuțios, compania noastră a fost selectată pentru a dezvolta o clădire de birouri complet nouă pentru sediul local al Infineon Technologies, cel mai mare producător de semiconductori din Germania și una dintre cele mai importante companii din domeniu la nivel mondial. Acest contract reprezintă o realizare semnificativă pentru One United Properties și unul dintre cele mai importante acorduri înregistrate vreodată pe piața locală de birouri. Având în vedere că industria semiconductorilor este una în mare cerere și pregătită pentru viitor, suntem încântați să facem parte din acest proiect unic pentru piața românească, ce confirmă eforturile noastre pe termen lung de a dezvolta spații de birouri sustenabile și cu certificate superioare, precum și faptul că piața de birouri din București rămâne una dintre cele mai atractive destinații de afaceri din UE”, a declarat Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties.

„Infineon a crescut constant în ultimii 18 ani și a devenit cea mai puternică companie de semiconductori din România, cu capacitatea de a produce cipuri semiconductoare, de la idee până la lansarea pe piață. Prin semnarea acestui contract, Infineon își confirmă angajamentul față de București și România drept o regiune importantă pentru cercetare și dezvoltare și pune bazele pentru creșterea viitoare. Această clădire, proiectată special ca un centru de cercetare și dezvoltare de înaltă tehnologie, va oferi inginerilor noștri un mediu de lucru foarte atractiv și infrastructură de laborator de vârf pentru a îndeplini împreună promisiunea noastră de a aborda cele două provocări definitorii ale vremurilor noastre, decarbonizarea și digitalizarea”, a declarat Guenter Krasser, Vicepreședinte și Director General al Infineon în România.