Tranzacția vizează achiziția imobilului, P+1, și a terenului aferent acestuia în suprafață de aproape 900 de metri pătrați situat în centrul Bucureștiului.

 

“Imobilul TMUCB este achiziționat de către societate (Grand Plaza Hotel, n.r.) la prețul de 1,1 milioane de euro la care se adaugă TVA , din care suma de 1 milion de euro la care se adaugă TVA va fi trasă din creditul Alpha Bank România contractat deja în acest scop de către societate, iar diferența de aproximativ 350.000 de euro va fi împrumutată de la Radu Dimofte, la o dobândă de 6% anual”, se arată într-un document al Grand Plaza Hotel.

 

Grand Plaza Hotel a participat la o licitație care a avut loc la sfârșitul lunii septembrie organizată de administratorul judiciar al TMUCB (Trustul de Montaj Utilaj Chimic București) pentru valorificarea de bunuri imobile ale companiei. TMUCB, companie deținută de mai multe persoane fizice, se află în insolvență de anul trecut.

 

Grand Plaza Hotel este deținută de International Business Trading SRL, cu 97,86% din acțiuni, și două off-shore-uri - Tatika Investment Ltd. și Tresela Investments cu 1,35%, respectiv 0,52%, toate controlate indirect de Radu Dimofte.

 

Dimofte a fost, până în urmă cu câțiva ani, principalul partener de afaceri al lui Gabriel "Puiu" Popoviciu, împărțind cu acesta controlul asupra proiectului rezidențial și de retail Băneasa, al hotelurilor Howard Johnson (actual Sheraton), Ramada Park și Ramada Plaza din București, dar și o serie de alte afaceri imobiliare, printre care spații de birouri și de retail în zona centrală a Capitalei. În urma "partajului" de după separarea celor doi, Dimofte a rămas, printre altele, cu cele trei hoteluri. (sursa: profit.ro)