Colliers International Romania este prima agentie imobiliara din țară cu o echipă de specialiști WELL, care va coordona procesul de certificare a clădirilor 2 și 3 din cadrul proiectului Campus 6 dezvoltat de Skanska.

Campus 6 este noul complex de birouri dezvoltat în zona de Centru-Vest a Bucureștiului, în apropierea Universității Politehnica. Suprafața totală închiriabilă de 81.000 mp include patru clădiri de clasă A. Proiectul urmărește să ofere o experiență unică tuturor chiriașilor care se concentrează tot mai mult pe starea de bine a angajaților, pentru ca ei să lucreze într-un mediu adaptat cât mai bine la nevoile lor.

Prin peisagistica sa atractivă, Campus 6 va deveni atât un loc de muncă ideal, cât și un punct de întâlnire care favorizează crearea unei comunități: spațiile verzi cu prize electrice și Wi-Fi, amfiteatrul, restaurantele și cafenelele cu terase vor fi locații perfecte în care angajații și vizitatorii pot lucra, se pot întâlni sau se pot relaxa. Atracția principală va fi pista de alergare amenajată pe acoperișul clădirilor 2 și 3, care încurajează exercițul fizic și oferă o priveliște impresionantă a zonei.

„Proiectul dezvoltat de Skanska are toate premisele pentru a fi unul de succes, iar obținerea certificării WELL îi aduce o valoare adăugată pentru a deveni un proiect de referință pentru piața imobiliară din România. Standardul WELL este un element diferențiator al clădirilor de birouri care își propun să ofere un stil de viață sustenabil, productiv și sănătos. Cererea pentru această certificare va crește treptat, venind din partea mai multor jucători – dezvoltatori, chiriași, angajați – astfel că ne așteptăm ca cel puțin jumătate dintre dezvoltatorii de clădiri de birouri din România să opteze pentru WELL în următorii 5 ani”, a declarat Oana Stamatin, Director Green Certifications and Building Surveying în cadrul Colliers International Romania.

WELL Building este primul standard de sănătate care se adresează modului în care clădirile protejează și chiar au un impact pozitiv asupra sănătății și bunăstării ocupanților. Spațiile certificate WELL sunt proiectate să îmbunătățească nutriția, activitatea fizică, dispoziția, modelele de somn, productivitatea și performanța oamenilor care lucrează, trăiesc sau merg la cumpărături în ele; calitatea și accesibilitatea aerului, apei și a luminii naturale sau artificiale trebuie optimizate, iar spațiul trebuie să fie confortabil și să susțină sănătatea cognitivă și emoțională prin design și tehnologie.

„Miza principală a proiectelor de birouri pe care le dezvoltăm este aceea de a răspunde nevoilor utilizatorilor finali. De aceea proiectăm spații de lucru care îndeplinesc nu doar criteriile funcționale pentru un mediu plăcut sau confortabil, ci oferă totodată și beneficii emoționale, sociale și personale. Clădirile de birouri certificate WELL sunt spații în care angajații sunt încurajați să își construiască obiceiuri sănătoase, sustenabile, într-un mediu ambiant propice. Toți cei șapte indicatori care intră în alcătuirea standardului WELL transformă certificarea într-un nou standard de wellbeing al vieții la birou, ceea ce pentru utilizatori se traduce în spații de lucru benefice atât la nivel personal, cât și favorabile creșterii productivității”, spune Aurelia Luca, Managing Director, Skanska România

Serviciul de consultanță oferit de Colliers instituie ca prim pas al procesului de obținere a certificării WELL dezvoltarea strategiei WELL, pentru a stabili cum pot fi implementate cerințele standardului în proiectarea și construcția clădirii. Specialiștii WELL ai Colliers trimit apoi documentația clădirii către institutul de certificare, supervizează precertificarea WELL și, ulterior, verificarea performanțelor clădirii – testarea la fața locului de către WELL Assessor a calității aerului și apei – și a îndeplinirii parametrilor impuși de standard. Procesul se încheie cu obținerea certificării WELL.

„Principala provocare a unui consultant pe o piață atât de nișată este să ofere servicii unice, diferențiatoare. Colliers face un nou pas în această direcție, iar serviciul de consultanță în vederea certificării WELL este unul dintre instrumentele pe care le oferim clienților pentru a se diferenția la rândul lor. Piața este în curs de maturizare și, pentru a susține această evoluție, este necesar să avem, pe lângă servicii noi, inițiative îndrăznețe ale dezvoltatorilor, precum Skanska, care setează noi standarde”, a declarat Laurențiu Lazăr, Managing Partner al Colliers International Romania. (sursa: Colliers International Romania)