Lucrările de construcție pentru etapa a III-a de dezvoltare au fost inițiate în aceste zile, suprafața de 18.500 metri pătrați inchiriabili aferentă acestei faze urmând să fie finalizată în vara anului viitor, conform planului inițial anunțat de dezvoltatori încă din 2012.

 

"Dezvoltarea are loc într-un context economic favorabil, în care Cluj-Napoca atrage și oferă în continuare oportunități de dezvoltare a afacerilor, în special în industria IT", se arată într-un comunicat al dezvoltatorilor.

 

The Office va avea la finalizare o suprafață închiriabilă de 59.185 metri pătrați.

 

Prima fază a proiectului de 21.273 metri pătrați închiriabili a fost livrată în luna mai 2014, după o investiție de circa 26 milioane de euro, suprafață ocupată în totalitate, în timp ce o zonă de 19.412 metri pătrați, aferentă celei de-a doua faze, inaugurată în urmă cu două luni în urma unei investiții de circa 18 milioane de euro, este închiriată în proporție de 83%, purtându-se discuții avansate pentru suprafețele rămase neocupate.

 

Dezvoltatorii nu au anunțat cât vor investi în ultima fază a proiectului, dar, având în vedere dimensiunea suprafeței luate în calcul, comparabilă cu cea aferentă celei de-a doua clădiri, aceasta ar putea ajunge la circa 18 milioane de euro.

 

"În ceea ce privește a treia etapă, deși lucrările abia încep, 30% din suprafețele ce vor fi livrate la jumătatea anului viitor sunt deja închiriate. În prezent, au loc discuții avansate cu firme care doresc să se extindă, dar și cu multe companii noi", a declarat Lori Collin, office executive în cadrul NEPI.

 

Un avantaj competitiv major în atragerea chiriașilor este gradul ridicat de flexibilitate în ceea ce privește suprafețele care pot fi închiriate în clădire și posibilitățile de extindere.

 

The Office este principalul complex de birouri de clasa A situat în zona centrală a orașului Cluj-Napoca și este dezvoltat de fondul sud-african de investiții NEPI, în parteneriat cu antreprenorul timișorean Ovidiu Șandor.

Numărul persoanelor care își vor desfășura activitatea în proiect va depăși 5.000 de angajați în 2017. Printre companiile găzduite de complexul de office ultra modern se numără National Instruments, Yonder, 3Pillar Global, HP, Leoni, Betfair, Lohika Systems, Yardi, COS, Deloitte, Ernst&Young, Wolters Kluwer, TUI Travel, Bombardier, Bosch, MOL. (source: profit.ro)