Compania, care şi-a arătat anul trecut interesul şi pentru achiziţia AFI Europe de la miliardarul Lev Leviev, este în proces de „due diligence“ pentru mai multe proprietăţi din Brăila, asistată de Reff & Asociaţii, casă de avocatură afiliată Deloitte. Sursele Capital spun că la începutul lunii viitoare, şefii Melisron ar urma să viziteze România pentru a lua o decizie.

Melisron are în vedere trei proprietăţi din oraş. Este vorba despre mallul Armonia şi centrele comerciale Metro şi PIC, toate închise în ultimii ani.

Luna trecută, antreprenorul român de origine siriană Mohammad Alabdi, proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme zootehnice din România, a plătit circa 15 mil. euro pentru achiziţia mallului Armonia Brăila, intrat în faliment în 2011 cu datorii de 28 mil. euro. Investitorul are două planuri de acţiune în privinţa fostului centru comercial: păstrarea obiectului de activitate al imobilului, prin investiţii proprii sau în parteneriat, sau transformarea lui într-un spaţiu de producţie pentru un furnizor de componente electrice al Dacia şi Ford. 

De asemenea hipermarketul PIC din Brăila, ce aparţinuse unei reţele dezvoltate de fraţii Ilie şi Cornel Penescu, a fost scos la vânzare în procedură de faliment la un preţ de pornire de 2,89 mil. euro prin lichidatorul PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services. Magazinul a fost deschis în 2007 şi închis doi ani mai târziu.

La vânzare este şi clădirea Metro din acelaşi oraş. Nemţii au închis în martie anul trecut unitatea din Brăila, pe motiv că dezvoltarea economică locală nu a fost pe măsura aşteptărilor. Aceasta este singura unitate cash&carry închisă de Metro în România. (sursa: capital.ro)