In prezent, Ministerul are sediul pe Bulevardul Mircea Voda.

Mutarea sediului Ministerului Fondurilor Europene a fost aprobata de Guvern in sedinta din 18 decembrie, iar pe 23 decembrie ministerul a anuntat ca s-a semnat contractul cu Tower Center, iar durata va fi pana la 31 decembrie 2015.

Pretul nu se mentioneaza in anuntul de atribuire, insa in documentatia publicata anterior atribuirii se mentioneaza ca valoarea estimata a contractului pe o perioada de 30 de luni este de 2,88 mil. euro fara TVA, suma care include chiria, dar si mentenanta, compartimentarea si mobilarea spatiului. Costurile cu utilitatile sunt suportate separat de chirias.

Astfel, pentru 24 de luni ministerul ar fi dispus sa plateasca 2,3 mil euro fara TVA, ceea ce la o suprafata de 4.000 de mp ( maximul mentionat in anunt) inseamna aproape 24 euro/mp/luna, un nivel foarte bun chiar si cu mentenanta inclusa. In ceea ce priveste lucrarile de compartimentare realizate de proprietar acestea nu sunt o exceptie pe piata si pe segmentul birourilor proprietarii oferind astfel de facilitati chiriasilor pentru a-i atrage.

Finantarea se va face din fonduri europene.

Chiriile prime ( pentru cladiri de calitate buna in zone centrale si ultracentrale-n.r.)din Bucuresti sunt cotate de companiile de consultanta imobiliara la 18-19 euro pe mp/luna. Potrivit Global Occupier Metrics, produs al DTZ Echinox, pentru o cladire aflata la 100% pe scara calitatii chiria pe mp ar fi lunar de 19,5 euro.

In suma platita proprietarului va fi inclus si mobilierul spatiului de birouri.

In documentatia se mentioneaza ca se doreste doar inchirierea unui spatiu ultracentral sau central si ca spatiul trebuie dotat cu mobilier, utilitati si spatii de parcare.

De asemenea, in anunt se precizeaza ca birourile trebuie sa fie la 700 de m de metrou si 200 m de un alt mijloc de transport in comun. Imobilul trebuia sa fie construit sau consolidat recent, iar suprafata inchiriabila necesara era estimata la 3.700-4.000 mp.

In Tower Center mai are birouri si Hidroelectrica. La data inchirierii Remus Borza, la aceea data administratorul judiciar al companiei, declara ca va plati o chirie de circa 17 euro pe mp plus circa 4 euro pe mp service charge in noul sediu.

In acelasi turn de birouri are sediul si compania EY.

Tower Center International a fost achizitionat in procedura de faliment de Lorient Limited, societate controlata de oamenii de afaceri Ioannis Papalekas si Dragos Bilteanu, cel mai puternic administrator de SIF-uri in momentul de fata. Turnul a fost dezvoltat de Avrig 35, dar a stat o perioada lung "parasit" desi era finalizat ca urmare a unor litigii ale dezvoltatorului, ajungand in final in faliment.

 

Tower Center International este o cladire de birouri de clasa A, de 110 metri inaltime, are 22 de etaje, 4 niveluri subterane si o suprafata totala de 32.000 de metri patrati. (sursa: wall-street.ro)