Birourile în care se mută MET România Energy sunt de clasă A și au fost personalizate pentru această companie.

“MET România Energy și-a dorit un birou mai modern și cel mai mult a contat faptul că Expo Business Park este o clădire verde, certificată cu BREEAM Outstanding și are un consum redus de energie. Proiectul de birouri se află în apropierea unei stații de metrou, într-o hub nou de business, iar la parterul ei se află spații comerciale cu destinații diverse, de food și alte servicii pentru angajați“, declară Dorin Caplea, Senior Consultant Advisory - Office Agency, Fortim Trusted Advisors, membră a Alianței BNP Paribas Real Estate.

Expo Business Park dispune de dublă certificare, BREEAM Outstanding și WELL Health-Safety Rating prin intermediul International WELL Building Institute (IWBI). Prin atingerea acestor standarde, Expo Business Park oferă chiriașilor un mediu sănătos, cu un consum redus de energie și apă, soluții inteligente de iluminat LED, parcări de biciclete prevăzute cu dușuri și vestiare, aport de aer proaspăt și curat în clădire. Proiectul are prevăzute și panouri solare pe acoperiș.

Expo Business Park, amplasat în zona Expoziției este un proiect vibrant de birouri de clasă A, cu trei clădiri de birouri de câte cinci, șapte și respectiv opt etaje superioare și cu o suprafață totală netă de 40.000 mp spații de birouri.

Zona Expoziției este un pol nou de business, cu o puternică dezvoltare, situat în partea de nord a Capitalei. În această zonă, stocul de birouri de clasă superioară a crescut rapid în ultimii cinci ani, la un total de peste 100.000 mp de birouri moderne.

Serviciile de Project Management se profesionalizează

“Ca trend, am remarcat că serviciile de Project Management, pentru fit-out-ul spațiilor de birouri câștigă în importanță, în rândul chiriașilor. Companiile își doresc un spațiu de birouri împărțit cât mai eficient, cu un consum redus de energie, cu finisaje de calitate și cu noi tipuri de compartimentare, inovative, care să atragă angajații și să creeze o experiență plăcută de lucru. Până acum, compania noastră asigura Project Management doar în pachete de servicii comune cu cele de Property Management, pentru dezvoltatori, dar de curând am deschis posibilitatea mai multor tipuri de parteneriate. Asigurarea serviciilor de Project Management, alături de cele de advisory se aliniază noii noastre linii de business «One-Stop Shop» “, declară Costin Nistor, Managing Director, Fortim Trusted Advisors, membră a Alianței BNP Paribas Real Estate.

În procesul de fit-out al unui spațiu de birouri, cel mai mult durează lucrările de construcții (50% din timpul total), pe locul doi fiind realizarea și aprobarea proiectului de arhitectură, design și instalații (30%). Nu trebuie neglijate însă nici perioadele pentru licitația lucrărilor de construcții și mutarea firmei, la finalul lucrărilor, cărora le trebuie alocate câte 10% din timp.

Compania de Project Management urmărește îndeaproape întregul proces de Fit-Out a unui spațiu de birouri, care are patru mari etape: prima fază este proiectarea, o etapă în care se apelează la servicii de arhitectură, design și MEP, a doua etapă este organizarea licitației pentru găsirea unei firme de construcții, a treia etapă este realizare propriu-zisă a lucrărilor de construcții și ultima etapă este relocarea și mutarea firmei.