Clădirea în care era amplasat magazinul universal Bucu­reşti, unul dintre cele mai importante centre comerciale înainte de ’89, a fost cumpărată de un investitor olandez cu peste 4 mil. euro de la moştenitorii familiei Bunescu, cea care a fondat magazinul în urmă cu aproape un secol.

Clădirea a fost cumpărată anterior de primarul sectorului cinci Marian Vanghelie, însă după mai multe procese a fost retrocedată către moştenitorii fondatorului. Noul proprietar este unul dintre cei mai importanţi deţinători de spaţii din centrul istoric şi totodată unul dintre acţionarii producătorului de mobilier Quadra Invest. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului acţionarii celor două companii sunt Baakman Johannes Jozefus Maria şi Huijink Gijsbertus Adrianus Johannes, iar potrivit datelor din piaţă noul proprietar al clădirii magazinului Bucureşti este Baakman Johannes Jozefus Maria.

„Vrem să restaurăm clădirea şi să reînviem brandul. Sco-pul nostru este de a transforma clădirea într-un centru comercial. Este prea mică pentru mall“, spune Radu Moldoveanu, reprezentantul din România al investitorului olandez. (sursa: zf.ro)