Intenţia investitorului se bazează pe faptul că sunt o serie de chiriaşi în piaţă care organizează licitaţii pentru un nou sediu. De regulă, multinaţionalele îşi exprimă public interesul vizavi de alegerea unui nou spaţiu, iar proprietarii de birouri participă cu oferte din care viitorul chiriaş o alege pe cea mai avantajoasă.

 

„Sperăm ca în 2015 să câştigăm noi licitaţii şi să avem astfel toate premisele necesare pentru a începe dezvoltarea unui nou proiect de birouri“, a declarat Liviu Tudor pentru Capital.

 

Omul de afaceri mai deţine circa 10 hectare de teren pretabil pentru construcţii de birouri, numai în Novo Park fiind posibilă dublarea suprafeţei de 72.000 mp deja existente. Tudor a anunţat în repetate rânduri că nu va începe construcţia unei noi clădiri decât în cazul unui grad de preînchiriere de circa 80%.

 

Liviu Tudor a investit până acum circa 300 mil. euro în construirea parcurilor de afaceri West Gate şi Novo Park, care cumulează o suprafaţă de 150.000 mp, şi într-un campus studenţesc, iar acum încasează anual din chirii peste 33 mil. euro. Datoriile sale au scăzut treptat de la peste 200 mil. euro la sub 100 mil. euro. Mai are circa 8-10 ani până la rambursarea integrală a creditelor accesate în vederea construirii Novo Park din Pipera şi West Gate din Militari.

 

Omul de afaceri are o avere estimată la 250-260 mil. euro, în ultima ediţie a Top 300 Capital. El a urcat pe poziţia 16 în topul celor mai bogaţi români. Tudor este şi secretarul general al Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma. (Sursa: capital.ro)