În plus, înregistrările persoanelor care desfășoară activități independente (PFA) au înregistrat și aceastea o creștere.

Peste 17.600 de companii au fost înființate în februarie și martie, în creștere cu 8,3% față de anul precedent. Numărul înregistrărilor PFA a fost de peste 9.180 în această perioadă, în creștere cu 19% față de anul precedent. În ciuda creșterii, noile PFA rămân sub nivelul anilor precedenți.

În România au fost înfiinţate peste 2,8 milioane de afaceri din decembrie 1990 şi până în martie 2017, dintre care 1,32 milioane au fost radiate între timp. Astfel, rata de supravieţuire a unei afaceri în România este de 52,7%. Cu alte cuvinte, aproximativ 1 din 2 afaceri reuşesc să rămână în picioare în România, arată calculele REGnet.ro realizate pe baza datelor ONRC din ultimii 25 de ani. De asemenea, o analiză asupra sezonalităţii înfiinţărilor de SRL şi PFA din România, realizată pe ultimii cinci ani, relevă faptul că primăvara este anotimpul în care iniţiativa antreprenorială cunoaşte cel mai mare avânt.(sursa: businessmagazin.ro