Infineon Technologies România este prezentă în România din 2005, când a închiriat o suprafață de 2.300 de metri pătrați în parcul de birouri Novo Park, situat în nordul Capitalei. După prelungiri repetate, prin acest contract compania se extinde cu încă 1.550 de metri pătrați, ajungând la 7.500 de metri pătrați și ocupând în totalitate clădirea BC din cadrul Novo Park.

 

"Infineon Technologies România a investit peste 100 de milioane euro pe piața locală, începând din 2005, anul în care Centrul de Cercetare și Dezvoltare a fost înființat. Infineon România a crescut constant pe parcursul primilor 10 ani și are astăzi o echipă de peste 300 de ingineri care dezvoltă semiconductoare și sisteme inovatoare la nivel mondial", a declarat Jihad Haidar, vicepreședinte și managing director Infineon Technologies România.

 

Infineon Technologies s-a stabilit în România în aprilie 2005, ca subsidiară a companiei Infineon Technologies Austria AG, parte a Infineon Technologies AG group. Centrul de cercetare și dezvoltare Infineon România dezvoltă circuite electrice integrate, senzori pentru aplicații în industria componentelor auto și cea industrială, precum și sisteme de control pentru cipuri și alte produse de securitate.

 

"După recordul înregistrat cu Hewlett-Packard, care totalizează 18 ani de contract alături de Novo Park, am avut ocazia de a ne autodepăși și de a stabili un nou record de piață, 19 ani de parteneriat cu Infineon Technologies România”, a declarat Liviu Tudor, președintele și fondatorul companiei Genesis Development.

 

Novo Park este format din șapte clădiri de birouri, cu o suprafață de aproximativ 75.000 de metri pătrați închiriabili.

 

Printre chiriașii Novo Park se numără: Hewlett-Packard (HP), Garanti Bank, Ringier, Sodexo, Yokagawa, Luxoft și UniCredit.

 

Genesis Development a dezvoltat parcurile de birouri West Gate și Novo Park, care totalizează circa 150.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasa A. Genesis Development este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus privat din România, West Gate Studios, care cuprinde 925 de garsoniere și apartamente destinate închirierii.

 

Investițiile realizate de Genesis Development în România se ridică la 300 de milioane de euro. (sursa: profit.ro)