British Council are ca obiectiv să interacționeze cu studenții săi în locații cât mai accesibile pentru aceștia, vizând noi spații pe lângă sediul său tradițional. Noul centru, situat în City Gate South Tower, răspunde cerințelor actuale ale studenților, oferind locuri de parcare, spații moderne, proximitate față de zonele rezidențiale și diferite alte facilități.

„British Council este un chiriaș apreciat în City Gate South Tower și suntem încântați să îi urăm bun venit. Suntem foarte mândri de parteneriatul nostru și ne angajăm să le oferim soluții imobiliare excelente. Decizia de a stabili un centru educațional în City Gate demonstrează de altfel încrederea în capacitatea GTC România de a oferi soluții imobiliare de top. Facilitățile noastre de ultimă generație și angajamentul față de excelență ne-au permis să atragem unele dintre cele mai importante companii și organizatii din diferite domenii. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm această călătorie împreună și să oferim servicii care depășesc așteptările”, a declarat Ziv Gigi, Director Executiv al GTC pentru Europa de Sud-Est.

Situat în Piața Presei Libere 3-5, în sectorul cu cele mai mari venituri din București, cu peste 300.000 de locuitori, City Gate South Tower este o clădire spectaculoasă, cu certificare LEED GOLD. Clădirea beneficiază de mare vizibilitate și accesibilitate din alte zone din oraș, atât datorită opțiunilor de transport în comun, cât și a infrastructurii locale care o conectează atât cu centrul Bucureștiului, cât și cu nordul orașului. Complexul City Gate are și una dintre cele mai mari parcări din oraș, cu peste 1000 de locuri.

„La British Council, ne angajăm să facilităm accesul membrilor noștri la serviciile pe care le oferim. Infrastructura, facilitățile și amplasarea strategică a City Gate South Tower, susținute de conexiuni excelente la rețeaua rutieră și de transport în comun, au făcut ca această clădire să devină o alegere optimă pentru noi atunci când am analizat unde să ne extindem prezența. Aspectul contemporan al turnului este completat de un design care ține cont de accesibilitate și de cele mai înalte standarde de siguranță; toate acestea se aliniază foarte bine cu importanța pe care British Council o acordă incluziunii, protejării și creării unor medii de învățare sigure și inspirate. CBRE a fost un partener fantastic, care și-a luat timpul necesar pentru a ne înțelege pe deplin nevoile și pentru a le îndeplini. Expertiza lor a ieșit în evidență pe parcursul întregului proces și sunt convins că ne-a ajutat să găsim cea mai bună soluție pentru noi și pentru clienții noștri”, a declarat Christopher Holmes, Director Teaching, British Council.

Complexul City Gate are în apropiere trei hoteluri importante, diverse opțiuni de retail, cum ar fi restaurante, magazine alimentare, sală de sport și un centru medical. De asemenea, se află la 15 minute de principalul aeroport din București - Henri Coandă.

„British Council este un nume consacrat la nivel mondial, iar excelența a fost cuvântul cheie al acestui demers dar și o valoare comună pe care o împărtășim deopotrivă. Pentru acest proiect, clientul avea nevoie de o locație bine adaptată la noua sa strategie, un concept care să răspundă provocărilor actuale. Era nevoie de un mesaj. Suntem mândri că echipa CBRE a reușit să consilieze British Council în alegerea celei mai bune locații pentru noul lor centru de învățare, în care vor beneficia de spații de o calitate deosebită, adaptate special pentru predarea limbii engleze atât adulților și clienților corporativi, cât și copiilor începând cu vârsta de 3 ani. Este un proiect care mi-a fost foarte drag, deoarece am putut contribui atât în calitate de expert în domeniul imobiliar, cât și în calitate de proaspăt mamă. Mă mândresc, așadar, că împreună cu clientul nostru, British Council, oferim comunității un nou spațiu modern de studiu, într-o clădire de birouri de referință din București, City Gate”, a declarat Anca Păuna, Senior Consultant A&T Services | Office, CBRE Romania.

City Gate este un hub pentru afaceri de succes, cu atmosferă care cultivă dezvoltarea și productivitatea. Prezența British Council va contribui la dezvoltarea ecosistemului bogat al complexului, prin promovarea unui mediu cu adevărat internațional pentru profesioniști, vizitatori și chiriași deopotrivă.

Complexul City Gate are o suprafață totală închiriabilă de 47.700 mp și este format din două clădiri turn (parter + 18 etaje), situate în zona Piața Presei Libere. Certificarea LEED GOLD a ambelor turnuri atestă devotamentul GTC pentru creșterea durabilă, construcția etică și managementul activelor. Anul trecut, complexul a trecut printr-un proces de renovare amănunțit în urma unei investiții de 3,5 milioane de euro. Clădirile au beneficiat de îmbunătățiri atât în interior, cât și în exterior, cu modernizarea zonelor principale de recepție, și diferitelor structuri și facilități ale clădirilor.

Promovând oportunitățile educaționale și înțelegerea interculturală, cu peste 10.000 de studenți în ultimii 2 ani, British Council va continua să-și dezvolte strategia actuală pentru a se implica mai mult în relația cu studenții săi de toate vârstele. Asistat tot de CBRE, British Council va deschide un al doilea centru de predare în Sectorul 6, într-o altă locație care este foarte bine conectată la infrastructura orașului. Cele două noi centre își vor deschide porțile în toamna acestui an.