„Deși fiecare nou chiriaș este extrem de important pentru noi, tranzacția anului rămâne semnarea contractului cu Alpha Bank România, un parteneriat asistat de JLL și CEE Estate, compania de administrare a activelor GTC România, al cărei sprijin este foarte valoros. Suntem încântați că Alpha Bank România a avut încredere în noi pentru a-şi muta aici o parte a operațiunilor sale. Acest lucru vine ca o confirmare a faptului că piața imobiliară de birouri își regăsește echilibrul după pandemie și, de asemenea, ca o dovadă a reputației noastre excelente pe piața din România”, a declarat Ziv Gigi, Director General GTC România.

Alpha Bank România este o instituție financiară clasată printre primele 10 bănci din țară, care oferă o gamă largă de servicii și produse financiare atât persoanelor fizice, cât și companiilor. Cu o prezență națională de aproape 30 de ani, Alpha Bank România este una dintre instituțiile financiare care a inovat sectorul bancar de pe piața locală.

„Ne concentrăm eforturile pe creșterea calității condițiilor de muncă ale angajaților noștri și am ales City Gate pentru nivelul ridicat de servicii și spații oferite. Clădirea ecologică răspunde așteptărilor pieței muncii actuale, oferind spații comune de lucru , camere multifuncţionale și zone de relaxare”, a declarat Ion Stan, Prim Vicepreședinte, Alpha Bank România.

„Mulțumim echipei Alpha Bank România pentru că a ales JLL în această călătorie plină de provocări și aşteptăm cu nerăbdare să vizităm noul birou odată amenajat. City Gate a fost clădirea care a răspuns cel mai bine cerinţelor noastre, iar în GTC România am găsit un adevărat partener în timpul negocierilor”, a declarat Viorel Opait, Business Development Director la JLL România.

2022 a fost un an foarte bun pentru GTC România, deoarece compania a încheiat până acum contracte cu 6 noi chiriași, inclusiv Industrial Land și Accion Labs România și a semnat două prelungiri cu cei actuali.

Situată în zona de Nord a Bucureștiului, lângă Piața Presei Libere, clădirea de birouri emblematică City Gate a trecut recent printr-un proces amplu de renovare, în urma unei investiții de 3,5 milioane de euro. Clădirea are certificare LEED GOLD și a beneficiat de îmbunătățiri exterioare și interioare, cum

ar fi amenajarea holului şi a zonei principale de recepție a North Tower și diverse facilități ale sistemelor de operare a clădirii. Noul sistem de ventilație cu 4 conducte oferă confort termic, cu admisie 100% aer proaspăt, în conformitate cu cele mai recente reglementări de prevenire a răspândirii coronavirus (COVID-19). Complexul emblematic City Gate are una dintre cele mai mari parcări ale unei clădiri de birouri din București - 40.000 mp - oferind acces subteran pentru peste 1.000 de mașini și accesibilitate din două direcții ale orașului. Rampele de parcare au sistem de dezghețare și sunt acoperite cu membrană hidroizolantă, iar accesul este simplificat prin intermediul unui sistem de recunoaștere a numerelor de înmatriculare. Clădirea oferă încărcătoare rapide pentru mașini electrice - gratuit pentru toți chiriașii, dar și locuri de parcare speciale pentru biciclete și motociclete.

Complexul City Gate cuprinde două clădiri turn (parter + 18 etaje), situate în Piața Presei Libere și are un spațiu total închiriabil de 47.700 mp. Ambele turnuri au certificare LEED GOLD, ceea ce demonstrează angajamentul GTC în aplicarea principiilor de dezvoltare durabilă, construcție responsabilă și gestionarea activelor.

Toate birourile GTC din România sunt alimentate cu energie regenerabilă, iar în 2021 Grupul a redus emisiile de gaze cu efect de seră ale clădirilor sale de birouri din București cu 62%.


GTC Group este un important investitor și dezvoltator imobiliar, care se concentrează pe Polonia și capitalele din Europa Centrală și de Est. Pe parcursul celor 28 de ani de activitate, GTC a dezvoltat 77 de proprietăți moderne de birouri și retail cu o suprafață totală de cca. 1,4 milioane mp în Europa Centrală și de Est. GTC gestionează acum în mod activ un portofoliu imobiliar comercial de 44 de clădiri comerciale, oferind 761.000 mp de spații de birouri și retail închiriate în Polonia, Ungaria, România, Serbia, Croația și Bulgaria. În plus, GTC are o perspectivă de dezvoltare de cca. 400.000 mp de proprietăți comerciale și de birouri în capitalele Europei Centrale și de Est, din care 36.000 mp sunt în construcție.