Sfârșitul anului 2021 a fost o perioadă fructuoasă pentru GTC România, care a încheiat parteneriate cu 3 noi chiriași, în proiectul City Gate, printre care se numără și: ZIM Integrated Shipping și Bachmann România. 

ZIM Integrated Shipping Services este o companie internațională de servicii de transport de marfă, care a decis să își mute birourile din România, în City Gate South Tower. Bachmann România, companie care activează în sectorul electrotehnicii și este prezentă în 7 țări din Europa, va ocupa parterul complexului de birouri. Noii chiriași se vor muta în noile birouri în primul trimestru al anului 2022.

„România este o piață importantă pentru Bachmann. După deschiderea primului nostru showroom din Londra, în noiembrie 2021, am decis să replicăm conceptul în România. Suntem încrezători că alegerea făcută - City Gate, deținută de GTC, cu care avem un parteneriat solid - ne va ajuta să ne promovăm atât afacerea cât și capabilitățile. Showroom-ul ne va permite să le prezentăm produsele noastre tuturor partenerilor, precum și noile tehnologii pe care le dezvoltăm chiar aici, în România, la fabrica din Mediaș. De asemenea, avem credința că experiența GTC în gestionarea și dezvoltarea spațiilor mixte și de birouri ne va aduce numai avantaje în activitatea din noul nostru showroom”, a declarat Răzvan Dumitrache, Country Manager Bachmann România.

Ultimul trimestru din 2021 a fost o perioadă bună nu doar pentru semnarea de noi parteneriate, ci și pentru consolidarea relațiilor cu actualii chiriași. Unul dintre cei mai mari producători mondiali de electrocasnice, Miele, a semnat o prelungire a contractului de închiriere, cu cinci ani, pentru spațiul său de 614 mp din City Gate South Tower, unde compania are un showroom.

„GTC este partenerul nostru de 8 ani și suntem recunoscători pentru colaborarea bună pe care am avut-o până acum, astfel că prelungirea contractului de închiriere este, cu siguranță, un motiv de a celebra parteneriatul”, a declarat Dragoș Grigore, Miele România. 

Keyence, una dintre cei mai importanți furnizori globali de senzori, sisteme de măsurare, markere laser, microscoape și sisteme de viziune artificială, este o altă companie care a decis să prelungească cu 5 ani contractul de închiriere pentru spațiile de birouri de 380 mp, ocupate în City Gate – South Tower.

Premium Plaza întâmpină, la rândul său, un nou chiriaș, care va ocupa 516 mp și se va muta în februarie 2022. Compania este parte dintr-un grup global de asistență medicală care oferă produse și servicii de înaltă calitate. 

„Mă bucură faptul că am reușit să ne ținem chiriașii aproape și am pus bazele pentru ceea ce sper să fie parteneriate puternice și de lungă durată. Cred că aceste contracte semnate sunt un semnal că piața se redresează, iar companiile și angajații lor revin la birouri, chiar dacă modul în care lucrăm s-a schimbat. Pentru GTC, este o reconfirmare din partea chiriașilor care ne apreciază spațiile de birouri moderne de clasă A, adaptate normelor ESG, care respectă mediul înconjurător și asigură oamenilor un mediu de lucru sigur, mai ales în această perioadă. GTC a dovedit din nou că nu este doar un proprietar și dezvoltator de clădiri, ci și un adevărat partener pentru chiriașii săi și sunt recunoscător întregii echipe și partenerilor noștri din România, pentru această nouă realizare”, a declarat Ziv Gigi, Managing Director al operațiunilor GTC România

City Gate este o clădire de birouri emblematică, situată în nordul Bucureștiului, lângă Piața Presei Libere, cu acces facil către zona de afaceri și agrement din jurul Parcului Herăstrău, precum și către centrele de birouri precum Piața Victoriei. Ansamblul oferă 48.000 mp de spații de birouri moderne, adaptate nevoilor diverșilor chiriași.

Premium Plaza este situat în Piața Victoriei, centrul financiar și administrativ al Bucureștiului, și ocupă o suprafață totală închiriabilă de 8500 mp.

 

GTC Group a fost fondat în 1994, în Polonia, și este o companie publică, listată la Bursa de Valori din Varșovia și Johannesburg, și unul dintre cei mai mari dezvoltatori de spații comerciale și de birouri din Europa Centrală și de Est, activ în șase țări: Polonia, România, Ungaria, Croația, Serbia și Bulgaria. GTC Group are un portofoliu de proiecte evaluat la aproape 2,3 miliarde de euro, care include 46 de clădiri, dezvoltate pe o suprafață de 1.300.000 de metri pătrați. Compania a intrat pe piața românească în 1999 și a devenit rapid unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari la nivel local, cu un portofoliu format de-a lungul timpului atât din clădiri de birouri, centre comerciale, cât și ansambluri rezidențiale. Compania a dezvoltat și vândut emblematicele clădiri de birouri America House și Europe House, situate în centrul capitalei.

Printre proiectele GTC, deținute în prezent de companie în România, se numără complexul de birouri City Gate - primul proiect funcțional de birouri din București care a obținut certificate LEED GOLD în 2013 -, Premium Plaza, Cascade, Premium Point. Viziunea GTC România este axată pe durabilitatea construcțiilor și pe transformarea modului în care sunt proiectate, dezvoltate și gestionate clădirile, astfel încât să contribuie la crearea unui mediu sănătos și la creșterea calității vieții.