Preşedintele Iulius, Iulian Dascălu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că investiţia de la Timişoara depăşeşte 220 de milioane de euro, iar primele lucrări care se vor realiza vor fi la componenta office, mai exact la o clădire de birouri clasa A, "United Bussines Center 2", poziţionată chiar în zona adiacentă Iulius Mall Timişoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

Aceasta va avea o suprafaţă de 18.000 metri pătraţi, 11 etaje şi va respecta principiile clădirilor verzi. Pentru această clădire au fost semnate deja parteneriate cu un furnizor de top de servicii de proiectare externalizate, dar şi cu o societate care va deschide prima sa policlinică din Timişoara. Clădirea va fi finalizată anul viitor. Tot până atunci se vor inaugura, în total, 33.000 metri pătraţi de spaţii de birouri.

 

În cadrul Openville se va construi şi cea mai înaltă clădire din România, cu 27 de etaje şi o înălţime de 155 de metri. Aceasta va fi finalizată la sfârşitul anului 2017 - începutul anului 2018 şi face parte din prima etapă a proiectului.

 

La Openville va fi deschis primul freshmarket din Timişoara, de 500 de metri pătraţi, iar produsele vor fi aduse direct de la producătorii locali. De asemenea, se vor deschide alte circa o sută de magazine noi.

 

La inaugurarea lucrărilor Openville a participat şi primarul Nicolae Robu, care a anunţat că o parte importantă a Inelului 2 de circulaţie din Timişoara va fi construit în cadrul acestui proiect.

 

"Avem în plan să realizăm inele de trafic ale Timişoarei. Inelul 1 este în fază avansată de realizare, iar Inelul 2 este în faza de studiu şi această investiţie realizează, pe banii dezvoltatorului, o porţiune a Inelului 2. Valoarea este de opt milioane de euro, iar aceasta este ceea ce municipalitatea primeşte cadou", a declarat Nicolae Robu.

 

Openville va avea o suprafaţă totală construită de 594.000 de metri pătraţi, iar Iulius Mall va fi parte integrantă. Cea mai mare pondere o va avea componenta office, care va include şapte imobile cu o suprafaţă totală de peste 131.000 de metri pătraţi închiriabili, printre care şi cea mai înaltă clădire din România.

 

Openville va crea, la Timişoara, şi cel mai mare parc suspendat din România, un spaţiu verde de peste 55.000 metri pătraţi. Acest parc are prevăzut un patinoar, carusel, fântâni arteziene, piaţete pentru evenimente, arbori şi arbuşti, dar şi gazon special.

 

Cei care vor veni aici îşi vor putea parca maşinile pe cele 3.750 de locuri de parcare subterane şi supraterane.

 

Proiectul va crea peste 3.500 de locuri de muncă în perioada de edificare a proiectului şi alte 16.500 de persoane vor lucra în ansamblu, după finalizare, în cele şapte clădiri de birouri şi în componenta de retail.

 

Piatra de temelie a acestui proiect a fost pusă, marţi de către Iulian Dascălu, preşedintele Grupului Iulius, Nicolae Robu, primarul Timişoarei, Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi prefectul Eugen Dogariu, nu înainte de susţinerea unei slujbe religioase de către IPS Ioan, mitropolitul Banatului şi mai mulţi preoţi.

 

La temelia Openville a fost asezată şi "o capsulă a timpului" în care au fost puse un mesaj către generaţia viitoare, o fotografie cu proiectul, o altă fotografie din presa locală cu mai multe articole diferite care fac referire la acest proiect, dar şi mai multe monede.

 

Primul concept al proiectului a fost creat de compania Jerde din SUA, una dintre cele mai mari case de arhitectură şi planificare urbană la nivel mondial. Arhitectul Radu Mihăilescu a adaptat conceptul la condiţiile actuale de piaţă şi l-a integrat la linia urbanistică a oraşului.

 

Grupul de companii Iulius deţine patru mall-uri sub brandul Iulius (la Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava) şi ansamblul urbanistic multifuncţional Palas Iaşi. Pe segmentul office, compania a dezvoltat la nivel naţional peste 58.000 mp de birouri clasa A, iar alţi 15.000 mp se află în construcţie. (sursa: mediafax.ro)