TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge au achiziționat P3 în 2013. Grupul s-a dezvoltat de atunci într-una dintre cele mai mari platforme pan-europene integrate de logistică, cu un portofoliu de 3,3 milioane de metri pătrați. În ultimii trei ani P3 a finalizat o serie de achiziții pe piețe europene cheie, crescându-și cu mai mult de două ori portofoliul de proprietăți, care acum include 163 de depozite de cea mai bună calitate plasate în 62 de locații în 9 țări. În aceeași perioadă P3 și-a mărit de trei ori portofoliul de clienți, confirmând cererea puternică și în creștere pentru spații logistice premium.
P3 a încheiat de curând procesul unei refinanțări pe termen lung în valoare de 1,4 miliarde de euro cu un grup de instituții financiare internaționale de prestigiu, asigurând afacerii o mai mare flexibilitate în vederea susținerii strategiei sale de dezvoltare.
Cu ajutorul noului său acționar, P3 este bine poziţionat pentru a intra într-o nouă fază de dezvoltare având un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea a peste 1,4 milioane de metri pătrați de spaţii logistice. În prezent sunt în fază de construcție 11 șantiere cu un total de 300.000 de metri pătrați de spații logistice și care sunt programate pentru a fi livrate până la finalul acestui an.
Ian Worboys, CEO P3 a declarat: „Cu sprijinul TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge am reușit să ne extindem dincolo de piețele în care am activat initial, în așa fel încât să devenim un lider de piață și să ne diferențiem prin focusul pe cerințele clienților noștri. Suntem încântați să fim parteneri cu GIC, unul dintre cele mai mari fonduri suverane din lume, și ne dorim să livrăm aceleași rezultate foarte bune noului nostru acționar. Strategia de investiții pe termen lung a GIC este foarte apropiată de viziunea noastră, ca proprietar și dezvoltator al unor active de înaltă calitate.”
Anand Tejani, Partener la TPG Real Estate, a spus: „P3 este un bun exemplu al strategiei noastre investiționale bazate pe dezvoltarea de platforme și suntem foarte mândri de ceea ce am realizat împreună. În timpul colaborării noastre afacerea a trecut printr-o perioadă de schimbări semnificative, ajungând în topul platformelor logistice complet integrate din Europa. P3 a crescut ca suprafață deținută mai mult de două ori, consolidându-și serviciile de dezvoltare și management de proprietăți. Suntem siguri că P3 va continua să crească şi sub acționariatul GIC.”
Meka Brunel, Președintele pentru Europa al Ivanhoé Cambridge, a adăugat: „Suntem foarte mândri de modul în care P3 a devenit o platformă logistică de top într-o perioadă de timp atât de scurtă. Această tranzacție se aliniază strategiei noastre de investiții în Europa, unde suntem nerăbdători să ne continuăm drumul ascendent.”
Lee Kok Sun, Chief Investment Officer, GIC Real Estate, a declarat: „Credem că P3 își va continua creșterea puternică având în vedere că are atât un portofoliu diversificat de spații logistice cât și un portofoliu semnificativ de terenuri. Suntem încrezători în potențialul pe termen lung al sectorului logistic din Europa și suntem gata să extindem această platformă logistică pan-europeană de succes a P3 cu ajutorul unei echipe de management de excepție. Experiența vastă a GIC în investiții logistice la nivel global ne permite, de asemenea, să adăugăm valoare acestui parteneriat.”
Misiunea P3 este să ofere chiriașilor săi o experiență de primă clasă prin proprietăți logistice de înaltă calitate poziționate în locații logistice cheie. P3 dezvoltă proiecte durabile și ecologice la cele mai înalte standarde internaționale. (sursa: P3)