Este a doua oară în decurs de șapte ani când compania realizează o astfel de operațiune. Prima dată, în anul 2010, Europolis Sema Park a primit 11 milioane de euro în numerar de la Europolis.

Europolis  are în proprietate compania Europolis Sema Park, care deține două clădiri de birouri, River Place. Aceste clădiri sunt situate în cadrul parcului de birouri Sema Parc, controlat de omul de afaceri român Ion Radulea. Recent, compania a fost preluată de dezvoltatorul imobiliar austriac Immofinanz.

Parcul de birouri Sema Parc este dezvoltat pe platforma fostei fabrici Semănătoarea din zona de vest a capitalei, în apropierea zonei Grozăvești-Orhideea, considerată noul pol de birouri al Bucureștiului.

În luna noiembrie a anului trecut, Immofinanz a primit undă verde de la Consiliul Concurenței din România pentru a prelua zece companii proprietare de clădiri de birouri în București, printre care se numără și Europolis Sema Park SRL. 

Anterior, compania austriacă a achiziționat, printr-o tranzacție de 604 milioane de euro, 26% din CA Immo de la omul de afaceri rus Boris Mints, ca un prim pas către fuziunea celor două companii austriece.
Împreună, acestea dețin 15 % din spațiul de birouri moderne din România. (sursa: profit.ro)