Strategia de decarbonizare a fost realizată și implementată sub coordonarea BuildGreen, lider al pieței de certificare și consiliere a dezvoltărilor sustenabile din Europa Centrală și de Est.

„Viziunea noastră, ca dezvoltator imobiliar și susținător al principiilor de dezvoltare sustenabilă, este să asigurăm tot necesarul pentru Euro Tower în menținerea neutralității de carbon pe termen lung”, a declarat Alex van Breemen, General Manager Cascade Group.

Euro Tower a fost dezvoltata de Cascade Group în 2010, și este amplasată în imediata apropiere a stației de metrou Ștefan cel Mare. Are o suprafață totală de 18.000 mp structurată pe 18 etaje și 5 niveluri subterane, care includ 200 locuri de parcare. 

În 2009, Euro Tower a obținut certificarea BREEAM Very Good, fiind astfel prima clădire din România certificată ca fiind “verde” conform standardelor globale de dezvoltare sustenabilă. 

În urmă cu peste patru ani, Cascade Group, dezvoltatorul Euro Tower, s-a angajat într-un proces pe termen lung de neutralizare a tuturor emisiilor de CO2. Euro Tower a atins pragul de neutralitate în 2019, ulterior și în 2020 și 2021, conform unui audit realizat de BuildGreen, pentru evaluarea gradului de emisii CO2 în perioada menționată.

„Acesta este abia începutul. Neutralitatea de carbon a devenit obligatorie pe mapamond, dar instrumentele exacte pentru monitorizarea și atingerea acestui prag sunt încă în curs de dezvoltare. Întrucât clădirile sunt responsabile pentru circa 40% din emisiile de gaze cu efect de seră, iar spațiul per capita crește odată cu creșterea populației, nevoia drastică de reducere a gazelor cu efect de seră duce la creșterea presiunii asupra dezvoltatorilor și investitorilor imobiliari” – explică Răzvan Nica, Managing Director BuildGreen.