Ericsson Romania si-a relocat activitatea in complexul de birouri West Gate in anul 2008, cand a inchiriat o suprafata de 4.000 de metri patrati. Compania s-a extins treptat in trei din cele cinci cladiri ale parcului de afaceri, iar cea mai recenta extindere va atrage dupa sine si o consolidare a birourilor.

Incepand din toamna acestui an, Ericsson isi va extinde cu 4.000 de metri patrati suprafata ocupata in West Gate, de la 12.000 la 16.000 de metri patrati, consolidandu-si activitatea in doua cladiri, in care va ocupa in total sase etaje.

„Pe piata spatiilor de birouri, relatia chirias-proprietar se intinde pe cel putin cinci ani. In aceasta perioada, businessul companiilor evolueaza si de aceea, in calitate de proprietar, trebuie sa dam dovada de flexibilitate pentru a le putea acoperi toate cerintele. Colaborarea cu Ericsson este unul dintre cele mai bune exemple: urmarim atat posibilitatea de extindere a suprafetei ocupate, cat si consolidarea operatiunilor pentru o mai buna eficientizare”, a declarat Liviu Tudor, presedintele Genesis Development.

 

Pe langa extinderea suprafetei ocupate, Ericsson a prelungit si contractul de inchiriere, urmand sa isi desfasoare activitatea in parcul de afaceri West Gate pana in anul 2019, perioada contractuala totalizand 11 ani. In urma acestei extinderi, gradul de ocupare al West Gate a crescut la 96%. Alte extinderi importante realizate recent au fost Société Générale (de la 2.500 la 5.000 de metri patrati) si WNS, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de BPO (de la 1.500 la 4.000 de metri patrati).

 

Printre companiile care au sediul in West Gate se mai numara si Dacia Renault, Siemens, Accenture, PPD (Pharmaceutical Product Development), Panasonic, Citibank, Alpha Bank, Carestream Health si Medicover.

 

West Gate, amplasat in cartierul Militari, in imediata apropriere a statiei de metrou Preciziei, este compus din cinci cladiri de birouri, cu o suprafata totala inchiriabila de 75.000 de metri patrati. (Sursa: wall-street.ro)