E.ON Business Services Cluj, parte din grupul german E.ON, a fost înființat în Cluj-Napoca în 2012, cu scopul de a livra servicii financiare și de contabilitate de cea mai bună calitate clienţilor interni ai Grupului E.ON din întreaga lume.

Compania a evoluat constant până la un numar de 600 de angajați, selectați pentru competențele lingvistice și tehnice, specifice domeniului financiar. 10 ani mai târziu, tinand cont evolutia cerintelor pietei si odata cu adoptarea unui stil de munca hybrid, E.ON Business Services Cluj a decis relocarea birourilor la Record Park pentru a le oferi angajaților săi condiții de lucru îmbunătățite, dar și pentru a beneficia de accesibilitatea și facilitățile de neegalat pe care le oferă acest proiect.

“Sunt încântat că am reuşit să găsim o nouă casă pentru EBS Cluj, în cadrul Record Park. După 10 ani de creştere şi dezvoltare în Amera Tower, suntem bucuroşi să ne mutăm înspre centrul oraşului şi să oferim astfel angajatilor noştri avantajele unui birou modern, în inima Clujului. Această relocare în Record Park este o parte esențială pentru strategia noastră pe următorii ani; sunt convins că dacă oferim oamenilor un mediu pozitiv, avem premise de stabilitate şi creştere în continuare” – a declarat Stefan Balster, Managing Director E.ON Business Services Cluj

Record Park este primul proiect de dezvoltare și regenerare urbană de tip mixed-use din Cluj-Napoca și oferă 15.000 mp de spații de birouri și 236 de apartamente, numeroase facilități de petrecere a timpului liber și servicii precum Mega Image, noul bistro Bruto și o grădiniță.

„Prin această relocare, E.ON demonstrează importanța echilibrului dintre viața profesională și cea personală, oferindu-le angajaților săi toate facilitățile pe care un proiect mixed-use le poate pune la dispoziția acestora, dar și proximitate față de centrul orașului Cluj. Suntem convinși că E.ON va aduce un plus valoare comunității deja existente la Record Park.” – a declarat Didier Balcaen, CO-Foundator și Partener Speedwell.

Noul chiriaș va ocupa o suprafață totală de 3.500 mp de spațiu de birouri, desfășurată pe două etaje consecutive. „Record este un ecosistem viu, oferind chiriașilor săi un echilibru mai bun între viața personală și birou, și acest lucru a atras și E.ON Business Services Cluj. Noul chiriaș reconfirmă valoarea proiectului și eforturile dezvoltatorului de a-l menține. Suntem bucuroși că am putut contribui la efortul constant de îmbunătățire a mixului de chiriași. În acelaşi timp, un chiriaş de renume a identificat cea mai bună soluție pentru nevoile sale.” – a declarat Andreea Păun, Managing Partner Griffes, consultantul părților în această tranzacție.

Record Park Offices a fost finalizat și livrat cu succes în 2020, găzduind, printre altele, sediul MHP Consulting România, o filială a Porsche AG și pe cea a companiei americane de asigurări MassMutual.

Clădirea de birouri Record Park este certificată BREEAM cu rating Excelent. Aceasta reconfirmă standardele de înaltă calitate ale dezvoltatorului Speedwell și angajamentul său de a livra proiecte unice și sustenabile. De asemenea, ansamblul este foarte accesibil, oferind un sistem de parcare care permite atât vizitatorilor, cât și utilizatorilor permanenți să utilizeze parcarea interioară a complexului și să plătească per utilizare, facilitând astfel accesul într-o zonă centrală de obicei aglomerată și optimizând costurile.

În prezent, clădirea Record Park Offices este deținută de AYA Properties Fund, un fond belgian de investiții imobiliare, concentrat pe active amplasate în locații AAA, din sud-estul Europei.