Noua clădire, cu o suprafaţă de 7.000 de metri pă­traţi, cuprinde la­bo­ratoare întinse pe mai mult de 1.000 de metri pă­traţi şi un spaţiu de birouri pentru 400 de ingineri. Lucră­rile au început în mar­tie 2014 şi au fost finalizate în luna octombrie. Împreună cu noua construcţie, centrul Conti­nental din Sibiu se întinde pe o suprafaţă de peste 12.000 de metri pă­traţi.

 

„Prin toate activităţile companiei din România am putut să creştem în ultimii ani cu peste 1.000 de persoane anual. Pentru că am înmulţit activităţile noastre de cercetare şi dezvoltare în România, numărul angajaţilor a crescut până la aproximativ 4.000 în Iaşi, Sibiu şi Timişoara, care joacă un rol im­portant la nivel global în structura R&D Continental. Această extindere subliniază importanţa Sibiului pentru activităţile noastre din România şi ne oferă posibilitatea de a creşte în con­tinuare în acest loc“, a spus Christian von Albrichsfeld, directorul de cerce­tare şi dezvoltare al Conti­nental Ro­mânia.

 

Alături de inginerii companiei din Timişoara, centrul de cercetare şi dezvoltare din Sibiu este parte a proiectului pentru sistemele viitoa­relor maşini auto­no­me, care se vor putea conduce sin­gure. Continental de­ţi­ne în Sibiu şi o fabrică cu patru module de pro­duc­ţie unde sunt fabri­cate uni­tăţi electronice de control pen­tru in­dustria auto. Aproximativ 3.000 de an­gajaţi lucrează pentru Continental Sibiu.

Anul trecut, odată cu inaugurarea structurii clădirii, Lăcrămioara Dără­ban, manager resurse umane în cadrul Continental Automotive Systems Si-biu, spunea că grupul german va ajunge cel mai mare angajator din Sibiu, cu un total de 4.000 de salariaţi, faţă de 2.800 în acel moment, dintre care 1.500 vor fi ingineri. Continental are afaceri de 1,8 mld. euro pe piaţa locală şi 13.000 de salariaţi. (sursa: zf.ro)