Piotr Stark, Managing Director al HOCHTIEF Development Polonia, a comentat: "Scopul nostru este de a proiecta și dezvolta proiectele noastre în concordanță cu principiile unei clădiri sustenabile, ceea ce nu înseamnă doar crearea unui mediu de lucru prietenos, ci mai presus de toate limitarea unui impact negativ asupra mediului și la fel de important, reducerea costurilor de exploatare a proprietății în beneficiul utilizatorilor."

Proiectul Małachowski Square, incluzând Casa Contelui Raczyński și o nouă aripă de birouri este localizată într-o parte atractivă a capitalei poloneze, în Plac Małachowskiego, peste drum de Galeriile de Artă Zachęta. Clădirea existentă, având în vedere valoarea sa istorică și arhitecturală rămâne sub supravegherea conservării de monumente.

La finalizare, complexul va cuprinde clădirea de birouri existentă cu 5.000 de mp și o nouă aripă de birouri cu 7.600 mp pe strada Traugutta. Complexul va mai oferi și 1.500 de spații comerciale și 100 de locuri de parcare subterane, care vor fi la dispoziția viitorilor chiriași și a vizitatorilor acestora.

În prezent clădirea este într-un proces extins de renovare și modernizare pentru adaptarea la cele mai înalte standarde. Viitorii chiriași vor beneficia de soluții moderne de infrastructură, precum podele ridicate, tavane suspendate, BMS și aer condiționat și multe altele. Lucrările de construcție și de adaptare sunt planificate pentru finalizare în cel de-al treilea trimestru din 2014.

HOCHTIEF Development Polonia este dezvoltatorul proiectului, iar Kulczyk Silverstein Properties este investitorul. (sursa: europaproperty.com)