Globalworth Real Estate, companie controlată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a cumpărat în vara acestui an un teren cu o suprafaţă de 30.000 mp în spatele staţiei de metrou Pipera. Investitorul a plătit 14,3 mil. euro distribuitorului de medicamente Farmexim, controlat de omul de afaceri Ovidiu Buluc.

 

Pe acest teren, Globalworth a anunţat că va dezvolta un complex care presupune o investiţie de 98 mil. euro şi care va îngloba staţia de metrou Pipera. Proiectul Globalworth Campus este prevăzut cu o suprafaţă de 105.000 mp, împărţită în trei turnuri de birouri şi în spaţii comerciale. În plus complexul va dispune de 1.500 de locuri de parcare.

 

În prezent, cel mai mare parc de afaceri din România este Iride Business Park, aflat tot în apropierea staţiei de metrou Pipera. Acesta are o suprafaţă închiriabilă de 92.855 mp şi este în portofoliul austriecilor de la Immofinanz, cel mai mare proprietar de spaţii de birouri din ţară, cu un total de 206.347 mp.

 

Globalworth a mai anunţat că se află într-un stadiu avansat de negocieri pentru închirierea a 25.000 mp de spaţii de birouri şi de retail, într-unul dintre turnurile complexului, către o multinaţională dispusă să semneze un contract de închiriere pe o perioadă de zece ani. Cu acest contract, gradul de ocupare al Globalworth Campus este de 23,8%.

 

Ioannis Papaleks mai dezvoltă un proiect lângă o staţie de metrou, dar cu o suprafaţă de doar 53.923 mp, pe un teren achiziţionat în 2012 de la Porsche Inter Auto, lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu. Pe acest teren, se află în construcţie un turn de birouri cu 23 de etaje, care necesită o investiţie de 60 mil. euro. Construcţia ar trebui încheiată spre sfârşitul anului viitor. Turnul este deja preînchiriat în proporţie de 44,1%.

 

Globalworth a iniţiat la sfârşitul lunii martie o acţiune de majorare de capital în valoare de 200 mil. euro. Din suma vizată, 112 mil. euro sunt alocaţi pentru investiţii viitoare, din care 94 mil. euro privesc proiecte imobiliare deja contractate sau a căror achiziţie se află într-un stadiu avansat de negociere. (sursa: capital.ro)