ParkLake, centrul comercial dezvoltat de Sonae Sierra si Caelum Development in Sectorul 3 al Bucurestiului, tocmai a semnat cu Carrefour un contract privind vanzarea si operarea zonei de hipermarket, lantul de magazine devenind partener co-proprietar al proiectului.

 

Lucrarile de constructie au demarat in luna ianuarie a acestui an, iar termenul de livrare este 2016.

 

In prezent, are un grad de ocupare de aproximativ 65% din suprafata totala inchiriabila.

 

"Acest contract este parte a unei serii de negocieri cu mai multi chiriasi cheie. Lucrarile de constructie avanseaza, am finalizat etapa sapaturilor si vom incepe acum lucrarile de structura - suntem in grafic pentru deschiderea programata in anul 2016", a declarat David Sharkey, CEO Caelum Development.

 

ParkLake reprezinta o investitie de 180 milioane de euro si se va deschide in anul 2016. Centrul comercial va oferi magazine de retail pe o suprafata de 70.000 mp GLA, cu aproximativ 200 de magazine si 2.600 de locuri in parcarea subterana. Centrul va avea si un mix de facilitati de petrecere a timpului liber si sportive, beneficiind de vecinatatea cu Parcul Alexandru Ioan Cuza.

 

Sonae Sierra detine 47 de centre comerciale cu o valoare de piata de peste 5,6 miliarde de euro si este prezenta in 14 tari, de pe 4 continente. In prezent, Sonae Sierra are 6 proiecte in curs de dezvoltare, dintre care 3 sunt pentru terte companii, si alte 4 noi proiecte in plan.

 

Caelum Development este o companie specializata in investitii si dezvoltare imobiliara, deţinuta de un grup privat de investitori irlandezi cu peste 10 ani experienta pe piata europeana de real estate. Avand sediul central in Varsovia, Grupul Caelum are un portofoliu extins de 36 de proiecte in Europa si include 21 de centre de retail cu o suprafata bruta de 200.000 mp.

 

Carrefour este cel mai mare retailer european, cu mai mult de 10.100 de magazine in 34 de tari. In Romania, reteaua numara 162 de magazine, dintre care 26 hipermarketuri, 81 supermarketuri, 47 de magazine de proximitate Express, 7 magazine de proximitate Contact si un magazin online. (Sursa: dailybusiness.ro)