"La licitatia de vanzare a Swan Office&Technology Park nu s-au inscris pana in acest moment ofertanti. Daca pana pe 30 ianuarie nu se vor cumpara caiete de sarcini si activul nu va putea fi vandut astfel, Adunarea Creditorilor Swan va decide asupra urmatorilor pasi de efectuat in procedura de valorificare", au declarat pentru Mediafax reprezentantii Casei de Insolventa Transilvania (CITR), administratorul judiciar al proiectului.

Documentatia de inscriere la licitatie trebuia depusa cu cel putin 24 de ore inainte de data fixata pentru licitatie, programata joi, la ora 15:00.

Complexul este dezvoltat de firma Swan Property, controlata de fondul de investitii Chayton Capital, care a intrat in insolventa in ianuarie 2013 ca urmare a unei decizii pronuntate de catre Tribunalul Ilfov. Complexul, cu o suprafata de 29.000 metri patrati, a fost finalizat in anul 2011 si are un grad de ocupare de circa 40%. Gradul redus de ocupare a fost printre motivele intrarii in insolventa a proiectului.

Administratorii vand cele trei cladiri de birouri care formeaza complexul, inclusiv terenul de 22.866 metri patrati pe care este construit acesta, dar si un lot de teren 5.000 metri patrati pentru dezvoltare ulterioara.

Insolventa a fost deschisa la cererea proprietarilor Swan, dupa ce principalii creditori ai firmei, bancile Volksbank si UniCredit Bank din Austria, au solicitat la randul lor declansarea procedurii de insolventa, in luna noiembrie 2012. Tribunalul a aprobat insa solicitarea depusa de catre Swan si a desemnat Casa de Insolventa Transilvania administrator judiciar.

Dezvoltatorii proiectului Swan au accesat in 2008 un credit cu o valoare de 92,7 milioane de euro de la UniCredit si Volksbank. Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor, firma Swan Property avea la finalul anului 2012 datorii de 373 milioane de lei (aproape 84 milioane euro).

Swan Office & Technology Park reprezinta o investitie de peste 50 milioane de euro.

 

La inceputul lunii reprezentantii CITR declarau pentru MEDIAFAX ca sunt in discutii avansate cu cativa investitori privind Swan Office Park, mentionand ca proiectul reprezinta o oportunitate investitionala, in conditiile in care este un business eficient, iar birourile sunt inchiriate in proportie de circa. 40%. Mai mult, acestia precizau ca sunt convinsi ca "interesul crescut pentru proiect va determina incheierea procedurii de valorificare cat mai curand, in cursul acestui an". (sursa: wall-street.ro)