Multe sunt proiecte cu un numar mic de unitati, mai ales cele din zone exclusiviste, insa se construieste si destul de multe blocuri cu peste 100 de apartamente, arata o analiza a HomeFinders. Din cele 290 de proiecte, 28% au fost livrate in 2014, ceea ce arata o explozie a lucrarilor de constructie.

In nordul Capitalei sunt disponibile la vanzare 227 proiecte rezidentiale noi, construite dupa anul 2006, conform documentarii realizate de echipa de consultanti specializati zonal a HomeFinders, iar daca se iau in calcul si zonele centrale numarul ajunge la 291. Analiza cuprinde proiectele disponibile pe piata la vanzare, deja finalizate sau in curs de livrare, in zona de Centru-Nord a Bucurestiului. Cele mai multe dintre ele sunt proiecte de mici dimensiuni, care au sub 50 de unitati. Aproximativ 78% din totalul de proiecte noi cu unitati la vanzare din zona centru-nord a Bucurestiului este concentrat in nord.

 

Cele mai multe proiecte noi disponibile la vanzare se gasesc in zona Bucurestii Noi – Damaroaia: 45. Pe locul doi se situeaza Floreasca, cu un numar de 28 de blocuri, urmat de alte doua zone din Nord: Baneasa - Sisesti si 1 Mai – Domenii, cu cate 26 de blocuri fiecare. Din cele 45 de blocuri noi existente in Bucurestii Noi – Damaroaia, 16 au fost construite anul trecut, 15 sunt in constructie in prezent, iar restul de 14 blocuri, cu apartamente disponibile de la dezvoltator, sunt construite inainte de 2014.

 

In zona de nord a Capitalei, cele mai multe proiecte de dimensiuni medii si mari se regasesc in Aviatiei – Baneasa, Floreasca si Lacul Tei, unde sunt disponibile la vanzare opt proiecte cu peste 100 de unitati fiecare. Dintre toate zonele centrale si de Nord, Tineretului cuprinde cele mai multe proiecte noi de dimensiuni medii si mari. Principalele trei proiecte de aici insumeaza 1.458 de unitati, in ansamblurile Asmita Gardens, finalizat inainte de perioada de recesiune economica, si proiectele The Park si Tineretului Park Residence, lansate recent.

 

Din totalul de 291 de proiecte rezidentiale noi disponibile la vanzare, 79 au fost finalizate anul trecut. Asadar, 28% din stocul total de blocuri noi disponibil in zona centru-nord a fost livrat in decursul unui an de zile, iar restul de 72% include blocuri finalizate inainte de 2014 sau in stadiu de constructie. (sursa: wall-street.ro)