La o chirie medie de 10-12 euro/mp, contractul s-ar ridica la peste 1,6 mil. euro anual, însă astfel de acorduri se semnează pe cel puţin cinci ani, astfel că tranzacţia trece de 8 milioane de euro, potrivit calculelor ZF.

 

Suprafaţa închi­riată oferă suficient spaţiu pentru cel pu­ţin 1.300 de angajaţi.

 

În contextul în care  la jumătatea anu­lui trecut Ama­zon avea peste 335 de angajaţi în centrul de dezvoltare din Iaşi, compania ar putea angaja anul acesta peste 1.000 de oameni în centrul din Moldova.

 

Amazon are în plan să recruteze anul acesta mii de persoane în Europa, inclusiv în centrul de dezvoltare de la Iaşi, în condiţiile în care gigantul american are în plan să îşi extindă operaţiunile pe pieţele europene. În 2015 Amazon a înfiinţat peste 10.000 de noi locuri de muncă în Europa.

 

Grupul Iulius, controlat de antreprenorul român Iulian Dascălu, va finaliza în prima jumătate din acest an două clădiri de birouri în proiectul Palas Iaşi -  United Business Center (UBC) 5 şi 6 - care vor creşte cu 60% suprafaţa pe zona de office şi unde ar putea lucra în jur de 2.100 de angajaţi. (sursa: zf.ro)