Complexul ofera 60 de locuinte verzi de lux, individuale, concepute pentru a avea un nivel ridicat de performanta.   Proiectul Amber Gardens a obtinul prima certificare “Casa Verde” din Bucuresti, acordata de Romania Green Building Council (RoGBC). De asemenea, este castigator al premiului I la concursul “Anuala de Arhitectura Bucuresti 2013”.  

 

„Amber Gardens demonstreaza ca adevaratul lux este verde si de inalta calitate. Am incorporat finisaje de calitate si am creat un spatiu de locuit mai confortabil, care ofera intimitate si un mediu mai sanatos cu lumina si acustica superioare, si permite reducerea semnificativa a costurilor de energie si de intretinere”, a spus Leonidas Anastasopoulos, managing partner Alesonor.  

 

„Pentru a atinge standarde de eficienta energetica ale unei „case pasive”, in cadrul Amber Gardens sunt implementate urmatoarele principii:  o cat mai buna izolatie cu un minim de punti termice sau deloc, aport de caldura din energie solara si surse de caldura interne, un nivel foarte bun de etanseitate, o buna calitate a aerului interior, furnizat de un sistem de ventilatie mecanica cu o recuperare optima de caldura.  

 

Cele  60 de locuinte verzi de lux vor fi dezvoltate pe parcursul a 3 ani in zona Otopeni – Tunari, langa padure. In luna noiembrie 2014 au fost finalizate 6 locuinte dintre care 4 sunt deja vandute.  

 

Costul unei locuinte incepe de la 230.000 euro + TVA (pentru o locuinta cu o suprafata de aproximativ 250 mp si un teren de aprox. 650 mp).    

 

Per total, consumul energetic ai unei locuinte Amber Gardens este de 32,3 Kwh/m²/an, comparativ cu locuintele care au primit un certificat de performanta energetica clasa C (325 Kwh/m²/an), clasa A (150 Kwh/m²/an) sau cele care se califica pentru o ipoteca verde (90 Kwh/m²/an).  

 

Locuintele Amber Gardens consuma cu 90% mai putina energie fata de o locuinta clasa C si de 5 ori mai putin decat o locuinta clasa A. Costul anual al energiei folosite este circa 630 de euro.  

 

Locuintele certificate la nivel de performanta energetica C ajung la cheltuieli de 3.889 euro pe an, cele cu un nivel de performanta A – 1857 euro, iar casele care se califica pentru o ipoteca verde, 939 euro pe an.      

 

Alesonor este o companie de dezvoltare imobiliara, infiintata in Romania in anul 2003. Obiectivul companiei este dezvoltarea proiectelor rezidentiale, comerciale si industriale in Romania.   (sursa: dailybusiness.ro)