Ce înseamnă a fi prietenos cu mediul?

Cea mai simplă cale este de a spune că se referă la actul de a trăi cu intenționalitate. Să fii preocupat de a nu face rău mediului înconjurător. Acest principiu merge dincolo de idee în sine siimplică practici reale care influențează modul în care acționează comunitățile, afacerile și indivizii.

 

Urmează sfaturile noastre și nu rămâne în urmă!

 

1.            Fă mișcare!

Primul lucru pe care îl poți face este de a merge pe jos sau cu bicicleta către serviciu, în loc să folosești mașina. Te va ajuta nu numai să reduci poluarea, dar și să fii în formp. A venit primăvara, diminețile sunt mai puțin friguroase și soarele strălucește. Ce ți-ai putea dori mai mult? Pune-ți ochelarii de soare și fă o plimbare pe jos sau  cu bicicleta! Dacă drumul până la muncă este prea lung, poți folosi transportul în comun cu o carte preferată sau poți împărți mașina cu un coleg de serviciu.

 

2.            Redu consumul de energie

O altă cale de a fi prietenos cu mediul este de a face economie la energie. Există mici detalii la care trebuie să fii atent, detalii care influențează mult consumul de energie. Folosește echipamente eficiente energetic. Închide termostatul noaptea sau în weekend. Închide computerul sau alte echipamente electronice atunci când nu le folosești. Folosește lumina naturală cât mai mult posibil. Nu există niciun substitut pentru ambianța realizată de lumina naturală.

 

3.            A printa sau a nu printa...

 

Printează numai dacă este necesar. Probabil ai citit deja această propoziție de multe ori înainte, la finalul aproape fiecărui e-mail primit. Nu-i așa? Așa că nu mai trece cu vederea acest lucru. Salvează documentele pe calculator, trimite-le pe e-mail, lucrează inteligent. În timpul unei întâlniri vei fi mai profesionist dacă în loc de a distribui documente urât capsate, vei distribui prezentarea ta sau o vei arăta pe internet. Dacă este necesar să îți printezi documentul, alege hârtie reciclată și printează alb-negru, pe ambele fețe.  

 

4.            Adu natura în interior

Plantele arată frumos, îți decorează spațiul de lucru și sunt perfecte pentru a purifica aerul de poluenți.

Pune câteva ghivece de plante în birou și vei observa instantaneu schimbarea în ambinața spațiului. Este modul perfect de a adăuga prospețime interioarelor.

 

5.            Un mod de viață mai verde

Motivează-ți colegii și pe oamenii din jurul tău să aibă un mod de viață mai verde, care să funcționeze și în afara biroului. Este mult mai ușor să fii verde când devine o obișnuință și nu doar o schimbare forțată doar la locul de muncă. Poți merge și mai departe, în viața ta de zi cu zi, cumpărând produse reciclate, folosind strategii de economisire a apei sau plantând copaci.

 

Dacă trecerea către un mediu prietenos cu planeta poate părea puțin cam solicitant la început, vei realiza în curând că nu este așa de dificil pe cât pare. Așa că fii creativ, distribuie acest articol colegilor și prietenilor tăi și fii verde!