Raportul publicat de AmCham, aflat la a doua ediţie, calculează efectul politicilor publice asupra competitivităţii României prin compararea cu media statelor din Uniunea Europeană (UE), informează NEWS.ro.

 

Raportul cuprinde şi rezultatele unui chestionar realizat în rândul a peste 200 de directori generali de companii care activează în România, cu privire la mediul de afaceri de aici.

 

”În ciuda slabei evaluări în sectoare cheie ale politicilor, 88% dintre directorii executivi au declarat că investiţiile lor răspund sau le depăşesc aşteptările”, se arată în raport.

 

În plus, 95% dintre directori au declarat că investiţiile companiilor lor în România vor creşte sau vor rămâne la fel, iar aceste planuri înseamnă şi perspective pozitive legate de creşterea numărului de angajaţi.

 

Însă investitorii străini şi reprezentanţii ambasadei SUA avertizează că România, deşi a făcut multe progrese, trebuie să realizeze reforme structurale.

 

”România a progresat mult în ultimii ani, dar mai are multe reforme de făcut în zone precum infrastructura şi administraţia, pentru a crea un mediu de afaceri mai prietenos”, a declarat adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, Dean Thompson, la conferinţa de lansare a raportului AmCham.

 

AmCham reprezintă interesele a circa 400 de companii americane care au investit în România peste 20 miliarde de dolari din 1993 până în prezent. (sursa: economica.net)