În cele două centre 3Pillar Global din România lucrează în prezent 350 de angajaţi, iar ţinta pentru anul acesta este de a ajunge la un număr de 450 de specialişti IT. Poziţiile pe care 3Pillar Global le are deschise vizează ingineri IT cu o experienţă de peste 3 ani, care să acopere funcţiile de programare şi testare. 3Pillar Global urmăreşte în special ingineri cu competenţe în tehnologii utilizate pentru dezvoltarea de aplicaţii web (Java, Python, Ruby on Rails, Front End) şi mobile (iOS şi Android), dar şi experienţă în testare (manuală şi automată). De asemenea, compania caută şi manageri cu experienţă tehnică, managementul operaţional la nivel global al companiei fiind concentrat în Cluj-Napoca.

 

“Extinderea operaţiunilor 3Pillar Global din Cluj şi Timişoara în anul în care compania sărbătoreşte 10 ani de activitate este o decizie strategică pentru noi şi foarte benefică pentru piaţa IT din România.

 

La bază există creşterea cererii pentru produse de tip software dezvoltate de specialiştii români. Echipele noastre dezvoltă proiecte exclusiv pentru pieţe din SUA şi Marea Britanie în strânsă legătură cu clienţii şi, deseori, acţionează ca şi consultanţi tehnici pentru aceştia generând valoare adăugată”, a declarat, într-un comunicat remis re­dac­ţiei, Cătălin Ştef, director general 3Pillar Global Romania şi Senior Vice-President pentru oper­aţiunile companiei la nivel global.

 

Potrivit acestuia, principala provocare va fi să găsească un număr suficient de specialişti seniori. „De aceea o axă strategică este să devenim unul din cei mai căutaţi angajatori în sectorul IT, iar o direcţie importantă în acest sens este investiţia în programe de dezvoltare de nivel tehnic foarte înalt. La finalul anului trecut, de exemplu, am adus în faţa comunităţii IT din cele două oraşe în care avem operaţiuni un specia­list în al cărui CV apar companii precum Telegraph Media Group sau Yahoo! Europe. În 2016 continuăm pe această linie şi am început cu un eveniment axat pe tehnologiile reactive”, a mai spus Ştef.

 

Din cei 700 de angajaţi pe care compania îi are la nivel global, 230 lucrează în noul sediu din complexul de birouri The Office Cluj-Napoca, respectiv 120 în City Business Centre Timişoara. (sursa: curierulnational.ro)