Activitatea totală de închiriere a fost în scădere cu 14% față de aceeași perioadă a anului precedent, indică datele CBRE. Scăderea este explicată de nivelul record înregistrat în semestrul I 2016, spun reprezentanții CBRE adăugând că activitatea de leasing raportată în semestrul I 2017 este în concordanță cu nivelurile raportate între 2012 și 2015. Se estimează că activitatea totală de închiriere va crește la 412.000 mp până la sfârșitul anului, similar volumului înregistrat în 2016, potrivit aceleiași surse.

Companiile din domeniul tehnologiei au fost cei mai activi chiriași, fiind responsabile pentru 45% din totalul activității de închiriere din această perioadă, urmate de industria prelucrătoare și energetică, cu o pondere de 23% și de sectorul serviciilor profesionale cu 14%.

Peste 90 de tranzacții de închiriere care implică spații de birouri au fost semnate în prima jumătate a anului, dintre care circa 69% au implicat spațiu de birouri clasa A, potrivit aceleiași surse. 
Rata medie de neocupare a scăzut la 11% în luna iunie, în timp ce nivelul chiriilor și randamentelor prime au fost stabile la 18,5 EUR / mp / lună și, respectiv, 7,5%.

Stocul modern de birouri din București a depășit 2,72 milioane de metri pătrați la sfârșitul primului semestru. Proiectele livrate în ultimele luni au inclus primele faze ale proiectului Timpuri Noi Square, dezvoltat de Vastint în sub-piața centrală și în prima fază a proiectului Globalworth Campus dezvoltat de Globalworth și situat pe sub-piața Pipera. Trei alte proiecte majore sunt programate pentru livrare în acest an, urmărind astfel stocul de noi livrări din acest an la aproximativ 140.000 mp.

In total,  aproximativ 450.000 m2 de birouri erau în constructie la sfarsitul primului seimestru, programate pentru livrare intre 2017 si 2019. (sursa: profit.ro)