Cladirea a fost construita in 1930, dar a fost reconsolidata si restaurata complet dupa 2000. Suprafata totala construita depaseste 2.200 mp, iar terenul aferent este de apromimativ 1.000 mp. Vila dispune de numeroase spatii de parcare si zone de relaxare. Proprietatea ofera cumparatorului, pe langa valoarea arhitecturala a fatadei si a interioarelor, un spatiu generos si functional, flexibil in ceea ce priveste destinatia finala a cladirii.    

 

„Aceasta tranzactie a fost una atipica, clientul fiind impresionat de proprietate si achizitionandu-o intr-un timp record. In general, pentru achizitionarea unei proprietati de lux procesul de ofertare si de selectie este indelungat si formalizat, ajungand uneori la doi, trei ani”, spune Raluca Plavita, senior consultant DTZ.  

 

Numele cumparatorului nu a fost facut public, deoarece persoanele implicate in tranzactie si-au dorit discrectie, potrivit reprezentantilor DTZ.

 

Compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox a intermediat in primele trei trimestre ale acestui an tranzactii de vanzare pe segmentul rezidential de lux a caror valoare cumulata depaseste 8 milioane de euro. Vanzarile pe acest segment au inregistrat o crestere de 100 % fata de acelasi interval al anului 2013.  

 

Comparativ cu anii anteriori, cei mai activi clienti pe acest segment au fost, pe langa beneficiarii directi ai imobilelor, si investitori locali, acestia optand atat pentru vile, cat si pentru apartamente in imobile noi, situate in zona de nord a capitalei. Bugetele pentru achizitionarea unor astfel de proprietati de top incep de la 250.000 de euro si pot ajunge pana la cateva milioane de euro in cazul vilelor pozitionate in locatii exclusiviste.  

Piata rezidentiala din Bucuresti ofera astazi un numar relativ limitat de resedinte de top – locatie, suprafete, finisaje si facilitati de exceptie – mai ales atunci cand este vorba despre vile. (sursa: dailybusiness.ro)