În 2015, compania a finalizat construcția unei noi clădiri de birouri din complexul AFI Park din București.

 

Valoarea totală a proiectelor finalizate de AFI Europe în România, cu o suprafață de 150.000 de metri pătrați, era estimată la finele anului trecut la aproape 590 de milioane de euro, din care 86  milioane de euro cele trei clădiri de birouri și 502, 7 milioane de euro mallurile din București și Ploiești.

 

Clădirile de birouri, cu o suprafață închiriabilă de circa 38.000 de metri pătrați, au o rată de ocupare de 97%, chiria medie fiind de 13,8 euro/mp/lună, în timp de yieldul (randamentul) este estimat în jurul a 8%.

 

Mallurile au o rată de ocupare de 98%, o chirie medie de 25,9 euro/mp/lună și un randament de 7,56%-8,18%.

 

Cel mai mare proiect al AFI Europe în România este centrul comercial din București, cu o suprafață de 82.400 metri pătrați, prima investiție de pe piața românească, evaluat la 435 milioane de euro.

 

Retailerii din AFI Palace Cotroceni au avut, anul trecut, vânzări de 217,3 milioane de euro, în creștere cu 6% față de 2014. Veniturile din chirii ale centrului commercial au totalizat 30,7 milioane de euro, mai mult cu 3% comparativ cu anul precedent.

 

Mallul din Ploiești este estimat la 67,7 milioane de euro.

 

AFI Europe activează în Cehia, Serbia, Bulgaria, Polonia și Germania, piața românească fiind cea mai importantă din punct de vedere al portofoliului de active imobiliare deținute.

 

Portofoliul AFI Europe în România, proiecte finalizate și terenuri deținute în vederea dezvoltării de alte proiecte, avea, în decembrie anul trecut, o valoare de 747,8 milioane de euro, față de 679 milioane de euro cu un an înainte.

Compania mai deține terenuri în București, Arad și Brașov, unde intenționează să dezvolte proiecte imobiliare. În prima parte a anului, AFI Europe finalizează și construcția ultimelor două clădiri de birouri din AFI Park, de lângă centrul comercial AFI Palace Cotroceni. (Sursa: profit.ro)