„Ne aşteptăm la o efervescenţă în zona de vest-Orhideea, iar în condiţiile creşterii competiţiei pe zonă anumiţi proprietari vor veni cu condiţii de închiriere competitive. Având din vedere că şi pe segmentul IMM activitatea principală de leasing provine dinspre segmentul IT&C şi cel al presta­torilor de servicii, zona de vest a oraşului se va anima în perioadă următoare“, a spus Codrin Matei, managing partner, head of office & capital markets în cadrul firmei de consultanţă imobiliară Crosspoint Real Estate.

 

Printre cele mai aşteptate proiecte din zona Orhideea se numără The Bridge, proiectul celor de la Forte Partners care va cuprinde două clădiri, una de 36.000 mp care va fi gata în septembrie 2017 şi o a doua de 21.000 mp, Orhideea Towers realizat de CA Immo care va fi gata  tot anul viitor.

 

În primul semestru, cei mai mari chiriaşi de spaţii de birouri care au încheiat tranzacţii în zona de centru-vest au fost BCR (cu un contract de preînchiriere într-un spaţiu de birouri de 20.000 de metri pătraţi, în clădirea de birouri The Bridge, Misys, un contract de preînchiriere de 8.000 de metri pătraţi în proiectul Orhideea Towers, dezvoltat de CA Immo şi Adobe, care şi-a reînnoit un contract de 6.500 de metri pătraţi în clădirea Anchor Plaza, a turcilor de la Anchor Grup.

 

În total, peste 300.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri vor fi livraţi până la finalul anului viitor. (sursa: zf.ro)