„Relocarea reprezintă o decizie strategică pentru companie, Novis Plaza oferind furnizorilor și colaboratorilor o locație centrală, accesibilă și oportună în materie de business”, a transmis conducerea companiei.

Clădirea de birouri Novis Plaza, cunoscută inițial cu numele de Global Plaza, a fost achiziționată de Transilvania Construcții în 2016. 
Construită inițial ca și centru de afaceri deservind parcul industrial Tetarom, Global Plaza includea hotel, săli de conferinţe, birouri, spaţii comerciale şi de servicii, însă în 2011 proprietarul CBC Development a anunțat reconversia clădirii în spital. 

Clădirea de sticlă nu a apucat să fie folosită niciodată, deşi era aproape finalizată. Două companii de insolvenţă, Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi Solvendi, s-au ocupat de valorificarea sa, în calitate de lichidatori judiciari ai fostului proprietar, CBC Development. Preţul de pornire a fost fixat iniţial la 9,2 milioane de euro, dar nimeni nu a cumpărat la suma aceasta.   

Clădirea cuprinde 14.171 metri pătrați suprafață închiriabilă de birouri, un atrium de 400 de metri pătrați și 300 de locuri de parcare pentru chiriaşi.

Transilvania Construcții este specializată în construcții civile, dezvoltari imobiliare și administrarea proprietăților. Proiectele sale includ Parcul Logistic Transilvania, Parcul Logistic TRC Cluj din localitatea Jucu și clădirea de birouri Novis Plaza din Tetarom I. (sursa: realitatea.net)