Knight Frank a intrat pe piata din Romania in mai 2009, formand o asociere cu The Advisers, condusa de Horatiu Florescu, care are o experienta de peste 17 ani in domeniul imobiliar. De la infiintarea sa, compania a devenit un nume recunoscut si asociat cu performanta, reusind sa se pozitioneze in fruntea industriei locale, cu un portofoliu de tranzactii de referinta in piata. Echipa a consiliat cele mai mari tranzactii de inchiriere ale anului pe piata de birouri: expansiunea Oracle in SkyTower (cca. 10,400 mp) si pre-inchirierea Genpact (cca. 25,000 mp) in Hermes Business Campus.

 

Sub noua identitate corporativa, compania va continua sa fie condusa de Horatiu Florescu. Echipa Knight Frank Romania ofera servicii de consultanta pe segmentul de birouri, piata de capital (investitii), retail, industrial, terenuri, project management si evaluari. In plus, o data cu schimbarea identitatii, compania lanseaza o noua linie de servicii in sectorul rezidential, acoperind acum toate segmentele imobiliare. Corporate Residential este un serviciu unic si exclusiv in Romania, ce ofera suport tranzactional pentru manageri din corporatii, diplomati si proprietari la standarde globale de calitate.

 

Chris Bell, Managing Director Knight Frank Europe: “Dupa 6 ani de succese, suntem incantati sa devenim Knight Frank Romania si intentionam sa ne extindem prezenta si succesul pe piata locala, sub conducerea lui Horatiu Florescu, un profesionist exceptional, cu rezultate pe masura. Suntem increzatori ca brandul Knight Frank va continua sa creasca in Romania.”

 

Horatiu Florescu, Chairman & CEO, Knight Frank Romania: “Am considerat firesc sa ne consolidam angajamentul si succesul nostru impreuna, dupa un parteneriat reusit de 6 ani cu Knight Frank. Aceasta directie noua vine atat ca o recunoastere a performantelor biroului nostru, dar si ca un semn de incredere a unui lider global in piata din Romania.”

“Impreuna, vom continua sa oferim tot suportul, expertiza profesionala si cunostintele cu care clientii nostri sunt obisnuiti, la care se adauga acum un acces global de neegalat si viziunea unui lider international,” afirma Horatiu Florescu.

 

Knight Frank este cea mai mare retea globala detinuta privat in domeniul imobiliar. Avand sediul in Londra, Knight Frank, impreuna cu partenerul din Statele Unite, Newmark Grubb Knight Frank, opereaza in peste 370 de birouri, in 55 de tari, pe sase continente si are peste 12.000 de anagajati.

 

Numele Knight Frank reprezinta 110 ani de reputatie, traditie si expansiune continua pe piata imobiliara globala. De la consilierea unor tranzactii imobiliare de referinta precum cea a monumentului Stonehenge in 1915, la reprezentarea exclusiva a Empire State Building in New York, pana la cele mai mari tranzactii semnate pe piata din Bucuresti, echipa Knight Frank ofera consultanta imobiliara de top pe intreg mapamondul.

 

In Romania, compania este lider al segmentului de birouri, avand cea mai mare cota de piata in fiecare an de la infiintare. In 2015 Knight Frank Romania a consiliat deja tranzactii insumand peste 65,000 metri patrati de spatii de birouri, dintre care peste 57,000 metri patrati sunt inchirieri pentru sectorul IT&C.

 

Noul raport de piata Knight Frank (Bucharest Office Market Outlook Q2 2015) arata ca 2014 a fost cel mai de succes an pentru investitiile din Romania de la criza economica, atingand un total de 1,15 mld. Euro, iar 2015 este de asteptat sa continue in acelasi ritm. In pas cu cererea in crestere pentru spatii de birouri in Bucuresti, care a ajuns in 2014 la cel mai mare nivel din 2009, si activitatea de dezvoltare si de constructie a luat amploare, sprijinita de nivelele ridicate de pre-inchiriere, care au inregistrat o valoare tripla fata de 2013. Odata cu consolidarea economiei romanesti, pentru care se anticipeaza o crestere de 2,8% in 2015, atat piata de inchirieri cat si piata de capital vor continua sa beneficieze de o evolutie pozitiva pe toate sectoarele de business. (sursa: Knight Frank)