Premierul Victor Ponta a precizat, citat de Agerpres: "Tenaris este exact acel gen de companie pe care și-o dorește orice țară, orice comunitate locală, orice Guvern, pentru că înseamnă investiții substanțiale pe termen mediu și lung, înseamnă locuri de muncă - peste 1.000 de locuri de muncă doar în Zalău, înseamnă tehnologie modernă și o mentalitate corporativă modernă și se adaugă ceva, de care România are foarte mare nevoie, și anume latura educațională și de pregătire profesională. Pentru că asta înseamnă trecerea la un alt nivel al investițiilor făcute în România. Asta înseamnă că România trece la un nivel superior al investițiilor în zona economică, în educație, în cercetare și cu o perspectivă pentru care sunt optimist".

 

CEO Tenaris, Paolo Rocca, a subliniat că toate investițiile din România ale companiei, din Zalău, Ploiești, București sau Călărași, în valoare totală de circa 370 milioane de dolari, s-au bucurat de sprijinul autorităților locale și guvernamentale, pentru succesul pe termen lung al afacerilor derulate în țara noastră.

 

Paolo Rocca a menționat că deși compania și-a redus veniturile, din cauza crizei globale a petrolului, investiția din România este cea mai sigură din cadrul companiei și că are convingerea că Tenaris va reuși să depășească acest moment, devenind mai puternică decât competitorii. (sursa: bursa.ro)